»Invazija« mladosti

Stotinjak malih nogometaša i nogometašica natjecalo se na memorijalnom turniru u Vratima

Marinko Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Memorijalni turnir se igra u znak sjećanja na Ervina Radoševića, tragično preminulog nogometaša Omladinca koji je 19. kolovoza 2017. godine preminuo tijekom nogometne utakice vratarskog kluba.



VRATA – Stotinjak malih nogometaša i nogometašica, najmlađih uzrasta nekolicine nogometnih klubova s područja Primorsko-goranske županije, »okupirali« su danas Gmajnu, nogometno igralište vratarskog Omladinca, jednog od najuspješnijih goranskih nogometnih klubova. Povod ove male pozitivne invazije mladosti na Vrata bio je tradicionalni Memorijalni turnir koji se igra u znak sjećanja na Ervina Radoševića, tragično preminulog nogometaša Omladinca koji je 19. kolovoza 2017. godine preminuo tijekom nogometne utakice vratarskog kluba. U želji da sačuvaju sjećanje na njega, ali i sve druge preminule igrače Omladinca, članovi ovog kluba su, potpomognuti Općinom Fužine, odlučili pokrenuti memorijalni turnir koji je ove godine doživio četvrto izdanje. Sudionici su ovog puta bili najmlađi igrači Omladinca (dvije ekipe), delničkog Goranina, ravnogorske Goranke te uvijek dragih susjeda s Grobnika (Grobničan) i Kostrene (Pomorac). Igralište podijeljeno u nekoliko sektora od samog početka turnira pružalo je prekrasnu sliku razigrane mladosti, pri čemu trenerima i brojnim pristiglim roditeljima rezultati njihovih morčića i pionira nisu, što je i potpuno ispravno, bili u prvom planu.



Najbitnije je bilo kroz utakmice dodatno steći nogometne vještine, shvatiti ljepotu i korist koju pruža bavljenje sportom, zabaviti se i uživati. Sve to je i ostvareno, a da sve skupa ne bi ostalo samo na utakmicama najmlađih, pobrinuli su se seniori Omladinca i Muna koji su u poslijepodnevnim satima odigrali prijateljsku utakmicu, odnosno veterani Omladinca koji su se na kraju ogledali u revijalnoj utakmici.




Doprinos ovom događaju dali su standardno vrlo kvalitetnim nastupom članovi Puhačkog orkestra Fužine, a predstavnici kluba i Općine Fužine, praćeni predstavnicima igrača, položili su i vijence uz spomenik svim igračima i članovima Omladinca kojih više nema. Otvaranju svečanosti bili su nazočni i čelnici Općine Fužine, pri čemu je Valentin Crljenko, predsjednik Općinskog vijeća Fužine te ujedno i predsjednik Omladinca, zahvalio svim sudionicima turnira te istaknuo kako je ovaj turnir već tradicionalno jedno od najbrojnijih ljetnih okupljališta mladih s područja Gorskog kotara i susjednih sredina.