Foto: iStock
Trebat će vam minijaturni blender za spravljanje tapenade
povezane vijesti
Jednostavno, brzo i ukusno. To bi bio najbolji opis bruschetta s avokadom koja će svojim okusom savršeno zaokružiti vrući ljetni dan.
Za recept će vam trebati minijaturni blender u kojem ćete izraditi tepenadu ili jednostavno, kupite namaz od maslina.
SASTOJCI ZA TAPENADU
70 g crnih maslina
3 čajne žlice salse
1čajna žlica meda
1½ čajne žlice bijelog octa
SASTOJCI ZA BRUSCHETTE
2 čajne žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
6 tankih kriški ciabatte
1 čajna žlica svježeg limunovog soka
1 narezani avokado
2 narezane rajčice
1 manji stručak bosiljka (samo lišće)
200 g mozzarelle (na komadiće)
crni papar
PRIPREMA
Za tapenadu sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se smjesa ne pretvori u gustu pastu. Začinite po želji i ostavite sa strane.
Zagrijte tavu.
U posudi pomiješajte ulje i češnjak pa time namažite ciabattu i zatim je prepržite (otprilike dvije minute) na vrućoj tavi dok ne postane smeđa i hrskava.
Uklonite s “vatre” i preko kriški ciabatte namažite tapenadu.
Istisnite limun preko avokada kojeg ćete zatim posložiti na kriške kruha. Zatim složite komadiće rajčice, bosiljka i mozzarelle.
Začinite po želji.
Prije serviranja pokapajte s malo maslinovog ulja i ukrasite čitavim listićima bosiljka.