Foto: iStock
Za ona lijena ljetna poslijepodneva
povezane vijesti
Pašta je jedna od ključnih namirnica koju pronalazimo u svačijoj smočnici zahvaljujući svojim bezbrojnim načinima pripreme. Brzo je gotova, slaže se sa svim vrstama umaka i odgovara nam i kao ručak i kao večera.
Baš zato što je jednostavna i lako se uvrsti u različite menije, pronašli smo recept za jedan neodoljivi ljetni obrok.
Pašta od ricotte i špinata savršeno će se uklopiti u lijena ljetna poslijepodneva kada nam se baš i ne da kuhati, ali ipak želimo pojesti nešto fino.
SASTOJCI
- 150 g pašte (farfalle ili tagliatelle)
- 200 g svježeg ili odleđenog špinata
- 50 g maslaca
- 1 režanj češnjaka, sitno sjeckan
- 125 g ricotte
- svježe naribani muškatni oraščić
- 1 žlica izribanog pecorino sira
- sol i papar (po želji)
POSTUPAK
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se pašta kuhala.
Ako koristite svježi špinat, kuhajte ga minutu do dvije u tavi s malo vode pa ostavite da se ohladi. Iscijedite svu tekućinu iz špinata koristeći se rukama i zatim ga “ugrubo” usitnite.
Otopite maslac u većoj posudi. Kad se zapjeni, dodajte špinat, češnjak, kuhanu paštu i dio vode u kojoj se pašta kuhala.
Kuhajte dvije do tri minute uz redovito mješanje.
Dodajte više vode ukoliko je potrebno.
Zatim dodajte ricottu i lagano kuhajte dok miješate pomoću dvije vilice da “razlomite” ricottu, savjetuje BBC Food.
Začinite s muškatnim oraščićem, pecorino sirom, soli i paprom te poslužite.