Foto: Vedran Karuza
Široka ponuda okusa udovoljit će i najzahtjevnijim nepcima.
povezane vijesti
Na obalnoj strani hotela Hilton savršeno je mjesto zauzeo Villoresi Sports Cafe. Osim predivnog pogleda na more u kojemu možete uživati dok ispijate kavicu na šarmantnoj terasi, odnedavno se možete prepustiti čistom hedonizmu uz nove ukusne kolače o kojima nam je više rekao chef Miljenko Kosanović.
„U ponudu smo uvrstili osam vrsta kolača široke palete okusa tako da vjerujem kako će svako nepce pronaći nešto za sebe. Sve što vidite je novo i stiže iz naše proizvodnje iz slastičarnice u hotelu, a većina kolača je veganska dok su svi bez glutena.
Imamo opciju koja je i veganska i gluten free što je idealno za osobe s određenim ograničenjima u prehrani”, kaže chef Miljenko. Na naše pitanje o tome ima li omiljeni kolač među ponuđenima, smiješka se i kaže: „Kad ih čovjek vidi, sve bi ih izdvojio kao omiljene”, ali ipak nam otkriva da mu je drag Alma del Mar.
Iza kolače stoje Tina Vidović i Matija Miletić, vrijedne i kreativne ruke koje uz kolače donose i potrebnu dozu vedrine, optimizma i savršenih okusa. Tinu smo odmah pitali za kolač Alma de Mar koji izgleda zaista simpatično.
„Šifon biskvit je od naranče, a unutra je jelly od narančine kore i soka te limunovog soka uz mousse od bijele čokolade i naribane tonka mahune, što je posebna vrsta malene mahune iz Južne Amerike koja okusom podsjeća na sklad cimeta i badema ”, kaže Tina te dodaje da se svaki kolač radi s brašnom bez glutena.
Za oko nam zapinje i veganski kolač izrađen od tamne čokolade s koricom naranče, kremom od indijskih oraščića, kokosovog ulja, bademovog mlijeka i browniesa te koji izgleda doista moćno. „Istina, ljudi ga često uzimaju baš zbog njegova izražajnog izgleda”, komentira Tina.
U ponudi je i poseban kolač od zelenog čaja (matche) i maline, biskvita s bademovim brašnom te bijele čokolade u glazuri.
Pažnju nam odvlači još jedan neodoljivi kolač za kojeg doznajemo da se sastoji se od lješnjaka, mliječne čokolade, slane karamele i kreme od vanilije te brownie biskvita s mliječnom čokoladom i lješnjacima.
„Htjeli smo napraviti širu ponudu tako da postoji izbor za ljude koji vole klasiku poput čokolade i karamele te za one koji više vole voćne okuse i malo drugačije kombinacije poput zelenog čaja, bijele čokolade i maline te Ruby čokolade”, zaključuje Tina.