FOTO/iStock
Bogatstvo okusa koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
povezane vijesti
Čokoladna torta s maslacem od kikirikija je mekana slastica koja se topi u ustima.
Napravljena bez jaja, bez mlijeka i bez maslaca, bit će idealna i za vaše prijatelje vegane. Omiljeni okusi kojima godinama ne pada popularnost – čokolada i maslac od kikirikija dobitna su kombinacija koja će usrećiti sve ljubitelje slatkiša.
Sastojci
- 4 1/2 šalice višenamjenskog brašna
- 1 1/2 šalice kakao praha
- 2 1/2 šalice šećera po izboru
- 2 1/4 žličice sode bikarbone
- 1 1/2 žličice soli
- 3 žlice octa
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 šalica + 2 žlice ulja
- 3 1/4 šalice vode može koristiti mlijeko (biljno)
Glazura od maslaca od kikirikija
- 1/2 šalice (veganskog) maslaca
- 1/2 šalice kremastog maslaca od kikirikija
- 1 3/4 šalice šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Upute
Zagrijte pećnicu na 180C. Podmažite 3 kalupa za torte i ostavite sa strane.
U velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, sol i šećer. Dobro promiješati da se sjedini.
Dodajte ulje, ocat, ekstrakt vanilije i vodu. Uz pomoć velike pjenjačice ili ručnog miksera umutite dok ne postane glatko, svilenkasto i sjedinjeno.
Ulijte tijesto u 3 kalupa za torte. Pecite 25-27 minuta.
Izvadite kolače iz pećnice i ostavite da se ohlade u kalupu 20 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Nakon što se ohladi, ohladite i premažite kolač.
Za glazuru
U velikoj zdjeli za miješanje istucite maslac dok ne postane pahuljast. Dodajte maslac od kikirikija, šećer u prahu i ekstrakt vanilije, dok se ne sjedine i ne postanu pahuljaste.