povezane vijesti
Uskrsni blagdani su prošli, a žamor ljudi na centralnoj riječkoj tržnici lagano utihnuo. Premda je jučer između 11 i 12 sati placa bila relativno posjećena, nemoguće je ne primijetiti znatnu razliku u broju kupaca u odnosu na prošli tjedan. Ipak, prosjek popravljaju turisti kojih je svakoga dana sve više, a riječka placa glasi za jednu od obaveznih lokacija za posjetiti u gradu.
Naime, na web stranici Tripadvisor od 87 stvari za posjetiti i raditi u Rijeci, placa je na šestom mjestu te postoji čak i opcija njezina razgledavanja uz vodiča u sklopu obilaska Rijeke. Recenzirana je s četiri od pet zvjezdica, a strane posjetitelje najviše oduševljava zgrada ribarnice, kako izvana, tako i iznutra. U većini pozitivnih recenzija posjetitelji hvale kvalitetu i izbor proizvoda, organizaciju te izgled place, no na mali broj ljudi placa je ostavila izrazito negativan dojam te su je ocijenili sa svega jednom ili dvije zvjezdice, žaleći se na nečistoću i stav prodavača koji im ne odgovara. S druge strane, ribarnica je okarakterizirana kao najbolji dio place, a posebno je pohvaljen omjer cijene i kvalitete proizvoda.
Jučer su se u ribarnici najviše kupovale srdele za 20 kuna, kao i inćuni za 30, a najveći je izbor bio brancina od 60 do 80 kuna, oslića i orada za 80 te skuše za 60. Velik broj stranih kupaca pažljivo je promatrao i komade tune od 140 kuna, primjećujući kako odrezak od tune za večeru ne mora biti toliko skup ukoliko ga se radi u svojoj kuhinji.
Na prostoru ispred Plodina u nešto manjim količinama su se kupovale sadnice bosiljka za dvije kune, mladog kupusa za samo jednu te roga za tri kune.