Prekrasne inspiracije

5 idealnih proljetnih frizura s kojima će tanka kosa izgledati bujno i prekrasno

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Želite li novi rez i više volumena?

Žene tanke kose često sanjaju o punijoj grivi i što više volumena. Međutim, ne morate uvijek biti prirodno blagoslovljeni s voluminoznom grivom za sjajan izgled.


Uz pravu frizuru i stiliziranje, tanka kosa može izgledati jednako impresivno kao i gusta kosa. Ako još uvijek tražite novu frizuru za proljeće, ovdje ćete pronaći pet prekrasnih inspiracija.


Bob dužine do brade


Što je kosa kraća, to je volumen veći! Zato je bob do brade savršen za tanku kosu. Ali ne brinite, unatoč kratkoći ove frizure, neće vam nedostajati brojnih opcija stiliziranja.


Bob dužine do brade možete nositi s bočnim ili središnjim razdjeljkom, a izgleda izvrsno u glatkim, ali i valovitim varijantama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Taylor LaShae (@taylorlashae)



Dugi bob


Ne možete se odlučiti između kratke i duge kose, ali ipak želite voluminoznu frizuru? Onda je dugi bob pravi izbor za vas. Jer bez obzira šišate li je ravno ili slojevito, ova frizura je idealna za veći volumen i punoću.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Estela Newbold (@estelanewbold)



Meki rez


Kako bi se stvorio veći volumen, tanka kosa ne mora uvijek biti kratka. Ako se ne želite odvojiti od svoje dužine, također možete svojoj kosi dati više punoće mekanim tupim rezom.


Za ovakvu frizuru kosa se šiša „tupo“ i vrlo blagim koracima se razrađuje po dužinama. Sloj po sloj uz pedantno šišanje i fantastična frizura je spremna!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Annie Jaffrey (@anniejaffrey)



Poni šiške


 Duga, tanka kosa također može dobiti volumen pomoću šiški. Poni šiške koje uokviruju lice vizualno pružaju više punoće. Ako vam kosa nije dovoljno voluminozna, možete si pomoći uvijačem i dočarati nježne valove u dužinama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli R O C K Y B A R N E S (@rocky_barnes)



Pixie rez


Ako ste ovog proljeća posebno odvažni ili želite radikalnu promjenu, za svoju tanku kosu možete odabrati i trendi pixie šišanje. Kratka frizura automatski daje pojedinim pramenovima veću punoću.


Osim toga, nije potrebno komplicirano oblikovanje kose i ne morate se znojiti ispod kose u toplim proljetnim i ljetnim danima.