Domagoj Pavičić

Veznjak Rijeke ne krije da razmišlja o odlasku s Rujevice: “Ako bude neka dobra ponuda koja mi se svidi, neću dugo razmišljati”

Zlatko Horvat

Domagoj Pavičić

Domagoj Pavičić

Dugo sam već u Rijeci i nemamo što skrivati. Vrijeme je za neki iskorak. Hoće li to biti sada ili na ljeto, kada mi istječe ugovor, ne znam, ali želja mi je otići u inozemstvo i okušati se u nekoj jačoj ligi ako dođe neka ponuda - rekao je Pavičić



RIJEKA  Nogometaši Rijeke još će danas i sutra trenirati na Rujevici, a zatim u nedjelju navečer krenuti za Umag, gdje će se do 21. siječnja kroz treninge i prijateljske utakmice uigravati za nastavak sezone koji otvaraju gostovanjem kod Dinama u Maksimiru 30. siječnja.


– Odradili smo prve treninge i neka testiranja. Ovo je sada uvod, a prave pripreme kreću u ponedjeljak. U Umagu ćemo odigrati i četiri, pet utakmica – kaže Domagoj Pavičić, 27-godišnji veznjak Rijeke koji je stigao iz Dinama u ljeto 2017. godine. – Jedan trening odradili smo unutra, ali većinom smo vani. Malo je hladno, ali moramo se pripremati. I drugima je hladno…
S obzirom na to da su iza njega četiri i pol sezone u bijelom dresu, naviknuo se na buru.


– Dobro sam se priviknuo, kao da sam doma. Živim u Opatiji sa zaručnicom Žanom, jako mi je lijepo tu. Sve je super.




Pavičić je na raskršću karijere. Ugovor s Rijekom istječe mu na ljeto i više je opcija. Dvije su odlazak ove zime ili ostanak i odlazak na ljeto.


– Dugo sam već u Rijeci i nemamo što skrivati. Vrijeme je za neki iskorak. Hoće li to biti sada ili na ljeto, kada mi istječe ugovor, ne znam, ali želja mi je otići u inozemstvo i okušati se u nekoj jačoj ligi ako dođe neka ponuda. Kontakata ima, ali ništa konkretno. Prijelazni rok je tek krenuo, vidjet ćemo u idućih mjesec dana. Može se dogoditi svašta, a možda se ne dogodi ništa. Nemam posebnih želja kao prije. Ako bude neka dobra ponuda koja mi se svidi, neću dugo razmišljati. Sigurno da je želja neka od liga petice, svi to žele. Postoji i mogućnost ostanka, a tada sam na ljeto slobodan igrač. Možda se okrene na jednu, a možda i na drugu stranu. Za sada je želja inozemstvo.


Zahvala treneru


Kada ne znaš kakva te nogometna sudbina čeka, nije jednostavno ni trenirati.


– Moram posebno zahvaliti treneru Goranu Tomiću, otkad je došao, dobio sam potrebnu minutažu, počeo sam dobro igrati. Nekako sam u dobroj situaciji. Nema pritiska, idem dan po dan. Uživam raditi s trenerom Tomićem, ekipa je odlična. Dobro stojimo na ljestvici i borimo se za dva trofeja. Za sada je sve super.


Jedan ugovor, onaj bračni, potpisat će uskoro.


– Za pola godine. Priprema se svadba, da i to riješimo.


Bijeli u nastavak prvenstva kreću gostovanjem kod najtežeg suparnika. No, na prvom gostovanju u Maksimiru odigrali su 3:3, dok su u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa slavili 3:1.


– Tu se nekako lomi taj vrh. No, u tri utakmice smo pokazali da možemo igrati s Dinamom. Naravno da je odmah prva utakmica s Dinamom u Maksimiru jako teška, bolje bi bilo igrati doma s nekim malo lakšu utakmicu. No, kad-tad ćemo se morati susresti s njima. Moramo se dobro pripremiti, imamo do tada četiri, pet utakmica. Nema puno vremena, tri tjedna do Dinama, ali idemo se pofajtati s njima.


Šest od osam trofeja, četiri prvenstva i dva Kupa, Pavičić je osvojio s Modrima. Na listi trofeja su i dva Kupa s Bijelima i 159 odigranih utakmica u svim natjecanjima.


– Možda mi je prve sezone bilo čudno igrati protiv njih, ali sada sam u Rijeci jako dugo, sada je to pod normalno. Kada sam dolazio, imao sam 23 godine, nisam očekivao da ću odraditi četiri sezone, a možda do kraja i petu. Sretan sam i ponosan jer je to puno nastupa. Osvojili smo i dva Kupa Hrvatske, nekoliko puta bili smo drugi. Uvijek smo tu negdje u vrhu. Za mene je to lijep uspjeh i drago mi je zbog toga. Najdraža utakmica? Rekao bih ona protiv Milana, kada smo pobijedili 2:0 u skupini Europske lige pred punim stadionom.


Opatija


Tko zna, možda Serie A bude njegova nova destinacija. Hrvatski igrači su u modi, baš kao i hrvatski treneri.


– Pratim Serie A. Ne previše, ali pratim. Vidjet ćemo što će biti ove zime. Ako ne, na ljeto sam miran, nešto moram izabrati. Gdje se otvori…


U veznom redu Pavičić je igrao sve, od zadnjeg veznog, od ofenzivnog člana vezne linije.


– Mogu igrati sve u vezi, a najdraže mi je kada igramo s tri vezna, s jednim iza, a nas dvojica smo malo istureniji. Kao neka osmica… Nije mi problem ni kada sam polušpica, ni kada sam zadnji vezni. Puno sam puta odigrao te pozicije. Nema frke.


Slobodno vrijeme?


– Volim prošetati sa zaručnicom po Opatiji, popiti piće u Hemingway baru ili Galiji. Tamo idemo najviše. Pogledamo film ili seriju na Netflixu, dok znam odigrati »play station« s prijateljima iz Zagreba ili s nogometnim društvom. Tko se kada skupi, tko kada može. Tko je dobar u igricama? Ima nas dosta dobrih, ne mogu nikog izdvojiti, ha, ha… Igramo ratne igrice, primjerice »Call of Duty«. Uvijek ću se vraćati u Opatiju, ali jednog dana kad završim karijeru, živjet ću u Zagrebu. To je moj grad.