Trener Istre uoči derbija

Puljani su u susjedskim derbijima dosad slavili samo četiri puta: “Bili smo bolji od Rijeke na Drosini, trebali smo pobijediti”

P. N.

Gonzalo Garcia/Foto PIXSELL

Gonzalo Garcia/Foto PIXSELL

Rijeka ima nekoliko izvrsnih igrača i ne mora odigrati fantastičnu utakmicu da bi pobijedila, jer posjeduje individualnu kvalitetu, a to je važno u nogometu. Drmić je najbolji strijelac lige, koji zabija iz ničega te može postići pogodak udarcem s 20 metara lijevom ili desnom nogom - kaže Garcia



PULA Nogometaši Istre 1961 danas će zaključiti prvi dio sezone gostovanjem na Rujevici. Bit će to njihov 51. prvenstveni ogled. Riječani su upisali 33 pobjede, Puljani četiri, posljednje 14. listopada 2017. godine. Oba ovosezonska dvoboja današnjih protivnika otišla su na stranu Riječana, koji su pritom osam lopti pospremili u pulsku mrežu, dok se njihova zatresla tri puta.


– Na prošlom gostovanju na Rujevici nismo dobro izgledali u prvom poluvremenu, dok je u drugom to bilo puno bolje, ali se poklopilo da smo baš tada primili oba pogotka. Igrali smo dobro protiv Riječana i na »Drosini«, bili smo bolja momčad i tu smo utakmicu trebali pobijediti, ali dogodile su nam se dvije-tri situacije u pet minuta, ne znam kako to objasniti, nakon čega je utakmica otišla u krivom smjeru. Previše smo kažnjeni za greške koje smo napravili, a danas imamo novu šansu da pokušamo nešto ostvariti – kaže Gonzalo Garcia, trener Istre 1961.


O Bijelima – sve najbolje.




– Rijeka ima nekoliko izvrsnih igrača i ne mora odigrati fantastičnu utakmicu da bi pobijedila, jer posjeduje individualnu kvalitetu, a to je važno u nogometu. Drmić je najbolji strijelac lige, koji zabija iz ničega te može postići pogodak udarcem s 20 metara lijevom ili desnom nogom, a može ga i zabiti glavom unutar kaznenog prostora. Tu je i Murić, koji je također opasan iz svih pozicija, te nas čeka jako teška utakmica i želimo li se nečemu nadati, morat ćemo biti na najvišoj razini.


Umorni jesmo, ali smo mentalno jaki, a to je najvažnije, jer vidim da su svi igrači fokusirani i nitko nije glavom već na odmoru. Slijedi nam utakmica kakvu svaki igrač voli igrati, protiv dobrog protivnika, na lijepom stadionu na kojem će, vjerujem, biti dosta gledatelja. Idemo to odraditi kako treba, a onda slijedi zasluženi odmor.