Zima na tanjuru

Voćna pita od jabuka kao stvorena za zimu. Obožavamo je s kuglicom sladoleda

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Prekrasan okus zime koji će vas oraspoložiti.

Voćna pita, jedan od omiljenih klasičnih recepata stiže nam u svježem ruhu s nešto manje šećera i u nadjevu i u preljevu. Mi ga obožavamo s kuglicom sladoleda od vanilije.


Ovaj recept donosi zavodljiv okus pite od jabuka sa savršeno obrađenim jabukama okruženim zgusnutim i nježno začinjenim umakom ispečenim unutar ljuskave zlatno-smeđe korice.


SASTOJCI:


  • 7 do 8 velikih (9 šalica) tart jabuka za kuhanje, oguljenih, očišćenih od jezgre, narezanih
  • 1/4 šalice šećera
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 3/4 šalice šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 3/4 žličice soli
  • 2/3 šalice maslaca, otopljenog
  • Sladoled po želji

PRIPREMA:


KORAK 1


Zagrijte pećnicu na 250°C.


KORAK 2


Stavite narezane jabuke u nenamazanu posudu za pečenje.


KORAK 3


Pomiješajte 1/4 šalice šećera i 1/2 žličice cimeta u zdjeli; pospite po jabukama.


KORAK 4


Pomiješajte brašno, 3/4 šalice šećera, jaja, prašak za pecivo, 1 žličicu cimeta i sol u zdjeli; miješajte dok smjesa ne nalikuje krupnim mrvicama. Pospite preko jabuka. Prelijte otopljenim maslacem. Pecite 45-55 minuta ili dok ne porumeni i jabuke ne omekšaju.


KORAK 5


Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi sa sladoledom od vanilije po želji.