FOTO/Pexels
Napitak koji grije i uljepšava kišno poslijepodne
povezane vijesti
Postoji nekoliko načina da dobijete stvarno gustu toplu čokoladu. Jedan od njih je da koristite malo kukuruznog škroba kao zgušnjivač kako biste dobili kakao poput vrućeg pudinga za piće.
Da bismo dobili najbogatiju, najkremastiju vruću čokoladu, koristimo pravu čokoladu i punomasno vrhnje, tako da je svaki gutljaj poput ispijanja pločice čokolade.
Sastojci
- 1 žlica (12g) granuliranog šećera
- 1 žlica (7 g) nezaslađenog kakaa u prahu
- 1/4 žličice espresso praha
- Prstohvat soli
- 1 žlica vode
- 2/3 šalice mlijeka u bilo kojem postotku
- 1/3 šalice masnog vrhnja
- 56.69 g nasjeckane poluslatke čokolade, visokokvalitetni čips je u redu*
- Šlag po želji za preljev
Upute
U malom loncu pomiješajte šećer, kakao prah, espresso prah, sol i vodu. Miksajte na srednje jakoj vatri dok ne postane glatko. Umutiti mlijeko i vrhnje i zagrijati do pare. Smanjite vatru na srednju i umiješajte čokoladu dok se ne otopi i ne postane glatka. Prebacite u šalicu i poslužite prelivene šlagom po želji i uživajte!
Napomene
*56.69 g čokoladnih čipsa = 1/3 šalice
Ako želite napraviti čokoladni preljev, pomiješajte 1 1/2 žličice vrhnja ili mlijeka i 1 žlicu + 1 1/2 žličice nasjeckane čokolade u maloj posudi za mikrovalnu pećnicu. Zagrijte u mikrovalnoj 30 sekundi i miješajte dok ne postane glatka. Prelijte piće žlicom i uživajte u okusu, teksturi i mirisu.