Dvije bronce

Kvesić je tek drugi karatist koji je Hrvatskoj donio dvije svjetske medalje: “Još jednom sam dokazao koliko vrijedim”

Hina

Anđelo Kvesić/Foto PIXSELL

Anđelo Kvesić/Foto PIXSELL

Mislim da sam još jednom dokazao koliko vrijedim, pogotovo nakon što za mene nije bilo uspješno na prethodnom EP i SP. Kad ne osvoji Ivan, osvojim ja, ponosno je istaknuo Anđelo Kvesić



ZAGREB Čast mi je što sam prvi poslije Juniora Lefevrea koji je osvojio dvije pojedinačne seniorske medalje na svjetskim prvenstvima u karateu za hrvatski sport, kazao je na dočeku u Zagrebu karatist Anđelo Kvesić.


“Mislim da sam još jednom dokazao koliko vrijedim, pogotovo nakon što za mene nije bilo uspješno na prethodnom EP i SP. Kad ne osvoji Ivan, osvojim ja”, ponosno je istaknuo Anđelo Kvesić, osvajač brončane medalje u teškoj kategoriji (+84 kg) na nedavno završenom SP u Dubaiju.


Anđelo je brončanu medalju osvojio i na SP u Linzu prije pet godina.




“Stvarno sam izuzetno zadovoljna. Prvo svjetsko seniorsko prvenstvo za mene i bronca oko vrata. Išla sam na to natjecanje stvarno s puno očekivanja, iako posljednjih mjeseci izvedbe nisu bile na tako visokoj razini. Stvarno sam vjerovala da mogu”, rekla je Lucija Lesjak, prva osvajačica ženske pojedinačne medalje na SP u karateu poslije Jelene Kovačević 2012.


Na konferenciji za novinare hrvatske karate reprezentacije u Zagrebu po dolasku sa SP u Ujedinjenim Arapskim Emiratima govorili sujIvan Kvesić, koji je ove godine na EP, SP i OI osvojio peto mjesto u poluteškoj kategoriji, izbornik ženske reprezentacije u borbama Goran Romić, direktor reprezentacije Ante Čutura, te predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik EKF-a (Europske karate federacije) Davor Cipek.


Na SP u Dubaiju sudjelovala su 982 natjecatelja iz 105 zemalja. Među 25 zemalja osvajača odličja je i Hrvatska s dvije bronce, a naša zemlja ukupno do sada na svjetskim smotrama ima tri zlata, četiri srebra i 11 brončanih medalja.