LJETNE USPOMENE

Tako se lovi! Na raka s obale izvukao hobotnicu od skoro 5 kilograma!

Boris Bulić

Pošao sam kući po saonice s plastičnim rakom i počeo ga vući oko rupe. Ispočetka se ništa nije događalo tako da sam već počeo razmišljati o nekim drugim načinima kojima bih je mogao nasukati. A onda se pokrenula. Samo je poklopila saonice…



Iz Kikinde nam se javio Petar Davidhazi koji je posljednje danje ljeta iskoristio tako što je kombiniranjem ribolovnih tehnika u Promajni ostvario donekle neobičan ulov. Evo što nam je Petar o tome rekao


– Ma nema se zapravo puno tu za pričati. Kupao sam se u Promajni koristeći zadnje tople dane. I tako sam kraj mula, na dubini od oko 1,5 metar vidio zanimljivu rupu ispod kamena. Zapravo je bilo zanimljivo ono oko rupe – priča nam David.





– Posvuda oko rupe su bile ljušture školjki i nekoliko oklopa od grancigule. To mi je bilo vrlo indikativno tako da sam uzeo masku i zaronio. Naravno, kako sam i mislio, u rupi je bila hobotnica. No znao sam, ako je pokušam uloviti rukama i izvlačiti ovako, samo će se dublje zavući – nastavlja Petar svoju priču.



– Pošao sam kući po saonice s plastičnim rakom i počeo ga vući oko rupe. Ispočetka se ništa nije događalo tako da sam već počeo razmišljati o nekim drugim načinima kojima bih je mogao nasukati. A onda se pokrenula. Samo je poklopila saonice što sam trenutno iskoristio i u jednom je potezu izvukao iz mora. Znao sam da ne smijem dopustiti da se prihvati dna ili obale. Kad se našla na suhom, bilo je malo drž-ne-daj, ali je zapravo sve prošlo kako treba. Premda sam znao da nije mala na vagi sam se ipak ugodno iznenadio kada sam vidio da je teška 4,8 kilograma – ispričao nam je Petar Davidhazi.