Kampus

Student Day Festival: Nastupili Z++ i Zabranjeno pušenje

Robert Šimonović

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Bend zabranjeno pušenje s čak 11 objavljenih albuma i 40-godišnjim iskustvom sviranja zasigurno su najbolje prihvatili "vječni studenti", ali i stariji dio publike koji ne spada nužno u kategoriju studenata, ali se zasigurno može pohvaliti iznimnom mladenačkom energijom



Tko još uvijek ne zna, vrijeme je da sazna – ključeve grada na Rječini ovoga su tjedna preuzeli studenti! Student Day Festival službeno je započeo u ponedjeljak, a jučer je krenuo njegov koncertni dio programa, koji se ove godine održava u šatoru postavljenom na prostoru nekadašnjeg kluba Tenk, odnosno na studentskom sveučilišnom Kampusu.

Foto galerija: Student Day Festival: Z++ i Zabranjeno pušenje Foto: Marko Gracin



Nakon jučerašnjih, stilski raznorodnih koncertnih nastupa Ivane Banfić (I. Bee), Renate Končić Minee, Leta 3 i Vojka V, večeras je, nakon uvodnog zagrijavanja DJ Voljena, prvi na stage stao Zvonimir Husnjak, poznatiji kao Z++. Zvonimir Husnjak mlada je osječka trap senzacija, a izrazito je dobro prihvaćen kod novih generacija milenijalaca. Z++ dobrano je raspjevao, rasplesao i promrdao mlađahnu publiku, kojoj snažni refuli bure, kao uostalom niti jučer kiša, nisu mogli pokvariti vidno dobro raspoloženje. Užarenu atmosferu posebno je rasplamsao hit “Ljeto već je gotovo”, koji je na YouTube-u pregledan više od 2 milijuna puta.


Nakon Z plus plusa uslijedio je nastup legendarnih sarajevskih rockera iz benda Zabranjeno pušenje, nekadašnjih predvodnika pokreta novog primitivizma, usko povezanih s radio i televizijskom humorističnim i satiričnom emisijom Top lista nadrealista. Bend s čak 11 objavljenih albuma i 40-godišnjim iskustvom sviranja zasigurno su najbolje prihvatili “vječni studenti”, ali i stariji dio publike koji ne spada nužno u kategoriju studenata, ali se zasigurno može pohvaliti iznimnom mladenačkom energijom. Redali su se hitovi “Hadžija ili bos”, “Karabaja”, “Pos’o, kuća, birtija”, “Možeš imat’ moje tijelo”, “Pišonja i Žuga”, “Yugo 45″…




Do kraja večeri nastupit će još who see i Vanillaz, a sutra su na rasporedu nastupi TBF-a, Hladnog piva i Krankšvestera.


Ulaz na sve koncerte je besplatan, uz predočenje covid potvrde ili negativnog brzog testa, kojeg je moguće obaviti na ulazu po cijeni od 40 kuna.