Brzo i jednostavno

Maslac od badema koji će promijeniti vaš jelovnik

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Isprobajte ovaj slasni namaz i obogatite svoju prehranu

Zanimljiva namirnica zasigurno je maslac od badema. Napravite ga kod kuće i uživajte u njegovoj fantastičnoj moći tranformacije. Savršeno će se uklopiti u vaša omiljena jela, od tosta do zobene kaše i pružit će vam hranjive sastojke potrebne da započnete dan.


Sastojci


  • 3 šalice sirovih badema
  • ulje avokada ili neko drugo ulje neutralnog okusa, prema potrebi
  • morska sol, po ukusu

Upute


Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.


Bademe rasporedite u ravnomjernom sloju na lim za pečenje i pecite 10 minuta ili dok ne zamirišu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohlade.


Prepržene bademe premjestite u srednju posudu. Obrađujte dok ne postane glatko, zaustavljajući se svakih 30 sekundi do 1 minute. Smjesa će u početku biti krupna. Zatim će se zgusnuti u kuglu i na kraju će postati kremasta i glatka. Cijeli proces trebao bi trajati oko 15 minuta.


Ako se maslac od badema i dalje ne sastaje nakon 15 minuta, dodajte ulje avokada, 1 žličicu odjednom, da se smjesa sjedini.


Začinite po ukusu solju i poslužite na tostu, zobi preko noći, zobenoj kaši, jogurtu ili kruhu od banane.