
FOTO/Pexels
Prepuna je zdravih i hranjivih sastojaka
povezane vijesti
Jelo jednostavno nije potpuno bez salate. No, ovakva salata može biti i glavno jelo. Ukusna je, šarena i prepuna zdravih, hranjivih sastojaka. U nju ubacite omiljeni komad mesa narezan na trakice i prepustite se gastro užitku.
Sastojci
- 2 x 250 g odrezaka (po želji)
- komad đumbira veličine palca, sitno nariban
- 1 češanj češnjaka, sitno nariban
- 2 limete, sok
- 2 žlice sezamovog ulja
- 1 žlica sojinog umaka s malo soli
- 3 čilija, sitno nasjeckana
- Paket matovilca
- 12 rotkvica, tanko narezanih
- 3 mrkve, oguljene i sitno narezane
- ½ krastavac, izrezati na vrpce pomoću gulilice
- 3 mlada luka, sitno narezan
- 1 veliki zreli avokado, narezan na kriške
- ½ žlice sjemenki sezama
Priprema
KORAK 1
Izvadite odrezak iz hladnjaka 1 sat prije nego što budete spremni za kuhanje kako bi postigao sobnu temperaturu. Neposredno prije kuhanja napravite preljev za salatu tako što ćete u posudi umutiti đumbir, češnjak, sok limete, ulje, soju i nasjeckani čili.
KORAK 2
Stavite odreske na roštilj i kuhajte s jedne strane 3 minute, a zatim okrenite i pecite 3 minute s druge strane srednje jako. Ili odreske pržite na tavi, 3 minute sa svake strane. Nakon što je meso gotovo, pokrijte i odmarajte 5 minuta.
KORAK 3
Na tanjur za dijeljenje složite listove salate, rotkvice, mrkve, krastavca, mladog luka i avokada. Narežite odrezak na tanke kriške i položite na vrh salate. Prelijte sokovima i preljevom. Ukrasite sjemenkama sezama i narezanim crvenim čilijem.