Zahvala volonterima

Mozaik “Mehanizam” na Molo longu: Trajna uspomena na volontere koji su služili Rijeci – prijestolnici kulture

Bruna Matičić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Njegov autor Radovan Kunić istaknuo je da postavljeni divovski elementi mehanizma i motivi zupčanika u potpunosti odgovaraju ambijentu te ujedno simboliziraju industrijsku baštinu Rijeke...



RIJEKA – Na Molo longu predstavljen je mozaik »Mehanizam«, kao trajna uspomena na volontere Europske prijestolnice kulture koji su tijekom godina pripreme sudjelovali u organizaciji brojnih događanja i gradu poklonili tisuće volonterskih sati. Pred okupljenim volonterima i volonterkama Asja Brusić, voditeljica volonterskog programa EPK-a, kazala je da se ideja o izradi mozaika rodila iz želje da se na poseban način zahvale svim volonterima EPK-a za njihov angažman tijekom godina.


– Bila mi je iznimna čast i zadovoljstvo koordinirati ove predivne ljude i raditi s njima. Oni su svim srcem projektu podarili ono najvrjednije, svoje slobodno vrijeme. Zato, budite ponosni što ste bili važan kotačić mehanizma Europske prijestolnice kulture i neka mozaik bude trajni podsjetnik koliko je posebna vaša pomoć, poručila je Brusić te napomenula da predstavljanje mozaika nije kraj priče jer će HKD na Sušaku nastaviti s volonterskim programom u Rijeci.





Mozaik »Mehanizam« nastao je u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, dug je 9 i visok 2,2 metra, a njegov autor Radovan Kunić istaknuo je da postavljeni divovski elementi mehanizma i motivi zupčanika u potpunosti odgovaraju ambijentu te ujedno simboliziraju industrijsku baštinu Rijeke, ali simbol su i svojevrsnog prijenosa energije, suradnje i zajedničkog truda i napora koji je potreban da se velike stvari pokrenu. Kunić je ovom prilikom zahvalio na pomoći volonterima te studenticama Tei Teodorović i Doriji Valković koje su sudjelovale u izradi.