Foto: iStock
Cheesecake je jedna od omiljenih poslastica, a uz dodatak gin- tonika postat će raskošni blagdanski desert savršen za večernja druženja i uživanja u toploj atmosferi doma. A što je najbolje od svega- ne peče se!
Sastojci:
250 g digestive keksa
100 g otopljenog maslaca
600 g krem sira
500 g mascarponea
100 g šećera u prahu
sok i korica limete ili limuna
50 ml gina
280 ml gin-tonika
2 žlice šećera
1 limun (polovicu limuna iscijedite, a drugu polovicu narežite na kriške)
Priprema:
1. Dno kalupa promjera 25 cm obložite masnim papirom. Kekse stavite u plastičnu vrećicu, dobro zatvorite i razmrvite služeći se valjkom za tijesto. Prebacite u zdjelu, prelijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Prebacite u kalup i poravnajte da bude ravnomjerno raspoređeno. Prebacite u hladnjak na sat vremena.
2. Kremasti sir, mascarpone, šećer u prahu i koricu limete izmiksajte do glatke smjese. Ulijte gin i ponovno izmiksajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite na podlogu s keksima, izravnajte špatulom i ostavite u hladnjaku preko noći.
3. Gin i tonik ulijte u manji lonac, dodajte šećer i limunov sok i na jakoj vatri zagrijte do vrenja. Nakon 3-4 minute maknite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim dodajte sok limete i kriške limuna. Pustite da se ohladi.
4. Izvadite cheesecake iz hladnjaka, prelijte sirupom i ukrasite kriškama limuna i koricom limete.