FOTO/Unsplash
Bogati kolačići bez pečenja od čokolade i kave, pružit će vam potrebnu energiju i užitak.
povezane vijesti
Kava će dodatno pojačati okus čokolade, stoga je ova kombinacija idealna za prave gurmane koji vole raskošne okuse. Pripremaju se brzo i jednostavno, tekstura im je predivna kao i okus.
Istražite kako dobro funkcionira spoj maslaca od kikirikija, čokolade, vanilije i kave i priuštite si radost za okusne pupoljke.
SASTOJCI
- 2 šalice šećera
- ½ šalice mlijeka po izboru
- ¼ šalice + 1 žlica nezaslađenog kakao praha
- 4 žlice maslaca
- ½ šalice kremastog maslaca od kikirikija
- 2 ½ šalice zobi
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica kave
UPUTE
Kombinirajte šećer, mlijeko, kakao u prahu i maslac u srednje velikom loncu. Smjesu prokuhajte na srednje jakoj vatri uz često miješanje. Kad stigne do vrenja, postavite mjerač vremena na 1 minutu i 30 sekundi i pustite da nastavi ključati, često miješajući.
Kad tajmer istekne, maknite lonac s vatre i brzo umiješajte preostale sastojke.
Spustite po žlicu smjese na pergament papir. Kolačići će se stvrdnuti za 30 do 40 minuta na sobnoj temperaturi. Kad se skrute, čuvati do 5 dana na sobnoj temperaturi.