Brzo i ukusno

Čokoladni kolačići obogaćeni kavom i maslacem od kikirikija koji se ne peku

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Bogati kolačići bez pečenja od čokolade i kave, pružit će vam potrebnu energiju i užitak.

Kava će dodatno pojačati okus čokolade, stoga je ova kombinacija idealna za prave gurmane koji vole raskošne okuse. Pripremaju se brzo i jednostavno, tekstura im je predivna kao i okus.


Istražite kako dobro funkcionira spoj maslaca od kikirikija, čokolade, vanilije i kave i priuštite si radost za okusne pupoljke.


SASTOJCI


  • 2 šalice šećera
  • ½ šalice mlijeka po izboru
  • ¼ šalice + 1 žlica nezaslađenog kakao praha
  • 4 žlice maslaca
  • ½ šalice kremastog maslaca od kikirikija
  • 2 ½ šalice zobi
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica kave

UPUTE


Kombinirajte šećer, mlijeko, kakao u prahu i maslac u srednje velikom loncu. Smjesu prokuhajte na srednje jakoj vatri uz često miješanje. Kad stigne do vrenja, postavite mjerač vremena na 1 minutu i 30 sekundi i pustite da nastavi ključati, često miješajući.


Kad tajmer istekne, maknite lonac s vatre i brzo umiješajte preostale sastojke.


Spustite po žlicu smjese na pergament papir. Kolačići će se stvrdnuti za 30 do 40 minuta na sobnoj temperaturi. Kad se skrute, čuvati do 5 dana na sobnoj temperaturi.