FOTO/Unsplash
Tako jednostavan, a tako ukusan recept.
povezane vijesti
Francuski tost najbolje ispada ako radite s debelim kriškama kruha starim nekoliko dana. To će učiniti da se kriške bolje drže kad ih umočite u smjesu od jaja i mlijeka i pržite. Tanke kriške svježeg kruha obično se raspadnu ili postanu kašaste kada to učinite, što stvara loš francuski tost.
Šećer u prahu: Mnogi ljudi vole posuti šećer u prahu preko svog francuskog tosta! Ipak, u javorovom sirupu ima dovoljno šećera, pa se ne zamarajte dodavanjem još.
Narančina korica: Jedna od najpopularnijih varijacija jest da u tijesto dodate malo narančine korice i malo likera od naranče.
Sastojci
- 4 jaja
- 2/3 šalice mlijeka
- 2 žličice cimeta
- 8 debelih kriški kruha
- maslac (može biljno ulje)
- javorov sirup
- 2 žličice svježe naribane korice naranče
- 1/4 šalice likera od naranče
- svježe bobičasto voće
Postupak
Napravite smjesu od jaja.
U srednjoj zdjeli umutite jaja, mlijeko i cimet. Umiješajte koricu naranče i / ili Triple Sec ako koristite. Umutite smjesu dok se dobro ne sjedini i ulijte u plitku zdjelu, dovoljno široku da stavi krišku kruha koji ćete koristiti. Kriške kruha namočite u smjesu od jaja. Stavite svaku krišku kruha u smjesu mliječnih jaja, dopuštajući da se kruh natopi u njemu. Popržite francuski tost.
Otopite malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Otresite višak smjese jaja s kruha i stavite kriške kruha na vruću tavu. Pržite francuski tost dok ne porumeni s jedne strane, a zatim preokrenite i porumenite drugu stranu.
Poslužite vruće s maslacem, javorovim sirupom i ako je moguće, svježim bobičastim voćem.