Ispeci pa reci

Gastro blogerica Domaćica Sanja otkriva: Maestralno radi brzinske kolače, a obožava kruh

Mija Dropuljić

Otkrivamo kakva je Domaćica Sanja u kuhinji

Gastro blogerica i autorica kuharice “Iz života Domaćice” Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica Sanja, redovito predstavlja fantastične recepte koje nestrpljivo čekamo isprobati. Obožavamo pratiti njene gastro avanture. No, isto tako se često pitamo kakva je zapravo Sanja u svojoj kuhinji, štreber koji sve unaprijed pripremi ili preferira kreativno food kaos. Domaćica Sanja nam je otkriva koju vrstu kuhinje obožava, kada čisti kuhinju i koji su joj najdraži začini. 


Prvo je bilo kuhanje pa blog ili si zbog bloga počela kuhati?


Prvo je bilo kuhanje, odnosno pečenje kolača, a onda i blog kao slatka nuspojava kada je tekica s receptima postala premala.


Koji je bio prvi recept kojeg si predstavila na blogu?


Ukoliko se dobro sjećam grancereale keksi ili oni slani vinski krekeri.



Najomiljenija namirnica u kuhinji?


Tekući jogurt – ovako na prvu bih to rekla, koristim ga za palačinke, za kruh, za doručak, za kolače, za sve.


Najdraže pomagalo u kuhinji bez kojeg ne možeš zamisliti kuhanje?


Pećnica.


Uredna kuhinja ili bojno polje dok kuhaš?


Nešto između 🙂



Kuhinju nakon kuhanja očistim…


Odmah dok se nešto peče ili krčka na peći.


Koliko puta isprobaš recept prije nego ga predstaviš na blogu?


Nekad jednom, nekad tri puta ako ne uspijeva, a nekad prođe i pet puta pa odustanem.



Budi iskrena, koliko puta ti nešto zagori, iskipi, jednostavno ne ispadne kako si htjela?


Svima se dogodi, meni je veći problem kada mjere u kolaču ne štimaju ili ne znam dobiti ono što bih voljela pa baš ono spomenuto gore ne ide i ne ide ni nakon 3 puta tumbanja.


Najteže mi je bilo pripremiti, odnosno najizazovnije jelo?


Mogu ti reći da ne idem toliko izvan zone komfora, ako se nekad i odlučim na to onda si složim mindset ma ja to mogu 😀



Kada recept krene po zlu, ti…


Pokušavam izvući situaciju da barem bude jestivo.


Najdraži recept do sada mi je…


Na pameti su mi muffini s kokosom i jagodama


Maestralno radim…


Brzinske kolače.



Moje guilty pleasure jelo je…


Mogu li ovdje reći kruh? 


Ako bi do kraja života trebala jesti jedan tip kuhinje, to je…


Talijanska i naša tradicionalna.


Koliko dugo traju pripreme za fotkanje novog recepta?


Danas već jako kratko, zavisi što se snima, ali recimo pola sata.



Moja najdraža kuharica je…


Ona moja, napravila sam jednu kakva mi je falila doma 😀


Obožavam pratiti sljedeće gastro blogove…


Navest ću ovdje našu regiju, a to su kolegice u čijim fotografijama doista uživam: Mateja s Food and Mood, Sonja sa Sonjasillyworld, Nina sa Ninipanini, Nevena sa HlebiLale..


Top tri najdraža začina


Papar, svježi origano i svježi bosiljak



U shopping hrane idem…


Vjerojatno previše puta, ali kad kuham kako mi se što jede 🙂


Stvar koja me najviše živcira kod drugih u kuhinji je…


Nema je, ne živciram se takvim stvarima.