Ključna godina

Totalni preokret: Cupra slavi treću obljetnicu i započinje novu modelom Born

P. N.

Prvi potpuno električni model Cupre predstavljat će impuls za transformaciju modela prodaje - nudit će se uz pretplatu



Cupra tri godine nakon njezina osnutka u Terramaru, kreće u ključnu 2021. godinu od koje očekuje impuls za transformaciju i dokazivanje tržištu na električnom tržištu.


To kani dokazati šestorim plug-in hibridnim varijantama vozila te prvim potpuno električnim vozilom, modelom Born. U okviru proslave povodom obilježavanja treće obljetnice marke, Cupra Tribe okupio se na virtualnoj platformi e-Garage kako bi otkrio planove za budućnost. Digitalnom događaju nazočili su Marc ter Stegen i Fernando Belasteguín, vozači utrka Mattias Ekström, Jordi Gené i Mikel Azcona te izvršni koproducent serije Igra prijestolja Vince Gerardis. Događaj je otpočeo izjavom Waynea Griffithsa, predsjednika uprave.


– Cupra je sve iznenadila tijekom protekle tri godine te je čak i tijekom globalne pandemije nastavila ostvarivati rast i napredak. Ti nas izvrsni rezultati čine optimističnima i predstavljaju poticaj da tijekom 2021. godine budemo još marljiviji, istaknuo je Griffits.




Od svojeg osnutka u 2018. godini, Cupra je premašila je sva očekivanja tako što je prodala 65 tisuća vozila i ostvarila dvoznamenkastu stopu rasta. Nakon uvođenja nove ponude proizvoda na tržište i predstavljanja prvog vozila koje je ekskluzivno razvijeno za marku, modela Formentor, ubrzala je svoj rast i tijekom siječnja 2021. godine postala najbrže rastućom markom. Kako bi mogla ostvariti ciljeve postavljene za tekuću kreće u pomicanje ponude proizvoda u sferu elektrifikacije, implementaciju nove distribucijske strategije radi jačanja globalne prisutnosti i nastavak širenja ponude marke putem novih iskustava. Elektrifikacija će biti ključna, a nakon što svih šest hibridnih varijanti modela budu dostupni na tržištu dolazi Born – električno vozilo koje je naziv dobilo po urbanom okrugu Barcelone predstavljat će impuls za transformaciju poduzeća. Posebno stoga što će se nuditi i uz ugovore o pretplati po mjesečnoj naknadi koja će obuhvaćati upotrebu vozila i druge povezane usluge.