FOTO: iStock
Kruh od banane je postao veoma popularna slastica
povezane vijesti
Početkom prvog lockdown čini se kako su svi počeli peći banana bread. Definitivno je ova slastica obilježila prošlu godinu, a čini se da broj njenih obožavatelja ne jenjava ni sada.
Banana bread je odlična opcija za doručak, međuobrok, a poslužit će i za ranu večeru kada nemate vremena za izradu pravog obroka. Ovaj kruh je veoma zasitan, a njegov okus obožavaju mnogi. Uz to se veoma jednostavno i brzo napravi.
Ako ste i vi veliki obožavatelji banana bread, vrijeme je da isprobate zdraviju varijantu ovog omiljenog slatkog kruha.
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 80 ml neutralnog ulja
- 2 čajne žlice cimeta
- Sol
- 2 jušne žlice pulpe jabuke
- 2 jušne žlice sirupa od datulja
- 275 g pirovog brašna
- 2 čajne žlice praška za pecivo
- 100 ml zobenog mlijeka
- Jedna banana na ukras
Priprema:
- Nauljite i pobrašnite kalup za kruh.
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
- Zrele banane zgnječite.
- Umiješajte mikserom banane, ulje, cimet, prstohvat soli, pulpu od jabuke i sirup od datulja.
- Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
- Postepeno miješajte brašno i mlijeko prvoj smjesi.
- Smjesu raspodijelite ravnomjerno u kalup.
- Ogulite preostalu bananu i podijelite na pola. Dodajte na vrh kruha.
- Pecite oko 30 do 35 minuta.
- Kada se kruh ohladi, izvadite ga oprezno iz kalupa.