FOTO/Unsplash
Vrijeme je idealno za salatu od krumpira koja budi sva osjetila.
povezane vijesti
Ime sve govori. Ova kremasta salata od krumpira sa slaninom sadrži mladi krumpir s majonezom, kiselim vrhnjem, octom, celerom i svježim začinskim biljem. Nikako ne zaboravite slaninu. Najbolji dio? Izrada traje samo 30 minuta.
Sastojci
- 3 kilograma crvenog mladog krumpira (oko 24)
- sol i crni papar
- 8 kriški slanine
- 1/2 šalice majoneze
- 1/4 šalice kiselog vrhnja
- 3 žlice octa (vinskog)
- 4 stabljike celera, tanko narezane
- 1/2 šalice nasjeckanog svježeg ravnog lista peršina
- 1/4 šalice nasjeckanog svježeg estragona
Korak 1
Stavite krumpir u veliku posudu. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije krumpir i pustite da zavrije. Dodajte 1 žličicu soli, smanjite vatru i dinstajte dok ne omekša, 15 do 18 minuta. Ocijedite i pustite pod hladnom vodom da se ohladi. Izrezati na četvrtine.
Korak 2
U međuvremenu slaninu pecite u velikoj tavi na umjerenoj vatri, 6 do 8 minuta. Prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite na komade.
Korak 3
U velikoj zdjeli umutite majonezu, kiselo vrhnje, ocat, ¾ žličice soli i ½ žličice papra. Dodajte krumpir i celer. Prije posluživanja rasporedite na vrh peršin, estragon i slaninu.