Rapsodija okusa

Kada nemate vremena: Zimski recept za punč na brzinu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Bazga, vanilija i cimet!

Zimi obožavamo piti tople, aromatične i kremaste napitke koji griju tijelo, ali i dušu. Kada se zaželimo pravog zimskog recepta, a nemamo baš vremena za pripremu istog, uskače punč na brzinu


Kombinacija bazge, vanilije i cimeta izvrsno pristaju uz blagdanski period, a ako ovaj punč konzumirate uz omiljeni božićni film, doživljaj je potpun. 


Sastojci:


  • 2 jušne žlice limunovog soka
  • 700 ml nezaslađenog soka od bazge
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 naranče
  • 500 ml suhog crnog vina
  • 3 klinčića
  • 150 g kristal šećera
  • 2 cimet štangice
  • 2 anis zvjezdice

Priprema: 


  1. Operite naranče, jednu ogulite i narežite na kolutove, a drugu iscijedite. 
  2. U veliki lonac dodajte sve sastojke te zagrijte. 
  3. Punč kuhajte 15 do 20 minuta, te ga procijedite prije serviranja.