Foto Ricerca Mercato
Na Wine Vip Eventima na jednom mjestu povezuju se ugostitelji s proizvođačima različitih proizvoda i delicija, a istovremeno promovira se lokalne proizvođače i njihovu ponudu.
povezane vijesti
Konferencija vrhunskih vinskih znalaca, pod nazivom Wine Vip Event, održava se danas na botelu Marina. Samo otvaranje zakazano je za 14 sati, ali zbog epidemioloških mjra i ograničenog broja gostiju druženje i degustacije će se protezati tijekom cijelog dana i večeri.
Event je namijenjen ponajviše ugostiteljima, hotelijerima te turističkim djelatnicima Kvarnera, Istre i šire, a glavni ciljevi projekta su edukacija, podizanje kvaltiete ponude i usluge te promocija lokalnih proizvoda.
“Pozitivnom energijom i optimizom želja nam je u ovom izazovnom vremenu dati podršku turizmu i ugostiteljima. Uvijek težimo približiti naš turizam našim domaćim proizvođačima, a s ciljem da se svi lakše prilagodimo ovim novim uvjetima i načinu življenja”, ističu organizatori iz agencije Ricerca Mercato.
Napominju da dosadašnje manifestacije potvrđuju da su uspjelu u glavnom naumu, a to je unapređenje kvalitete ponude i usluge. Na Wine Vip Eventima na jednom mjestu povezuju se ugostitelji s proizvođačima različitih proizvoda i delicija, a istovremeno promovira se lokalne proizvođače i njihovu ponudu.
Ove su ciljeve prepoznali mnogobrojni partneri, od dmaćih vinara Gospoja, Pavlomira, Katunara, Šipuna, Kotač – Vida Arbanasa, sireva Frankulin i Magriž Mrakovčić, zatim vinara iz Istre, Prelac, Geržinčić, Cattunar, Matić vina, Ritoša, kao i MIH sirana s Paga, PIK Vrbovec sa svojim delicijama, a tu su i Vinakoper iz susjedne Slovenije te mnogi drugih.
Samo neke od vrlo zanimljivih tema i prezentacija su: autohtona sorta Žlahtina i njena zastupljenost u ugostiteljskoj ponudi, sljubljivanje vrhunskih sireva i vina u modernoj gastronomiji, dok je nova posebna tema ovoga puta naslovljena “U čemu je tajna čarolija cigara Lopar International?”.
Tim govornika i someliera čine: Filip Savić, Jure Andrijašević, Filip Božić i Marko Škarica, a tim kuhara Dragan Jovanović, Luka Dančulović, Darjan Urdih i Vehid Šaldić. Posebni gosti dolaze sa veleučilišta Aspira iz Zagreba, koji će predstaviti svoju školu i znanje gostima, uz degustaciju zalogajčića, koje će pripremiti njihovi studenti.
Cjelokupan program događanja dostupan je OVDJE.
Među mnogobrojnim partnerima organizatori posebno zahvaljuju i ističu Turističku zajednicu grada Rijeke i Grad Rijeku koji su od prvog dana stali uz ovaj projekt. Partneri bez kojih, ističu, ne bi uspjeli organizirati ovu priču su Primorsko-goranska županija, TZ Kvarnera, TZ otoka Krka i HGK ŽK Rijeka.
Event se održava uz pridržavanje svih mjera, od vođenja evidencije i brige o broju prisutnih gostiju, obveznog nošenja maske, držanja distance i uz odgovorno ponašanje svih prisutnih, kako bi svi mogli biti sigurni i ugodno se družiti.