Kada odlazak na ugradnju trepavice krene po zlu

Željela duže trepavice, no ostala bez vida. Evo što je pošlo po zlu

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Zbog pogreške tijekom nanošenja nadogradnje nastale su ozbiljne zdravstvene nuspojave

Jedna Brazilka je svoju želju za uljepšavanjem opasno platila. 41-godišnja žena je oslijepila nakon postupka postavljanja umjetnih trepavica te još uvijek nije poznato hoće li joj se ili ne vratiti izgubljeni vid. 


Umjetne trepavice nisu nikakva novost, dapače, godinama je ovaj kozmetički postupak u ponudama salona diljem svijeta. Ubraja se među najpopularnije tretmane i mnogobrojne žene u želji za gušćim i dužim trepavicama biraju umetanje istih.


Postupak je provjeren i posve siguran, no uvijek postoji ono ali. Siguran je i povjeren ako se radi na provjerenim mjestima koji zadovoljavaju sve higijenske i sigurnosne uvjete te se izvodi od strane educirane osobe. 


Kako Tag24 piše, žrtvi je tijekom postupka ljepilo s kojim se umjetna trepavica fiksira na kapak, upalo u oko. Žrtva je objasnila kako je osjećala izuzetno jake bolove, no kozmetičarka joj je dala samo čašu vode te je nakon toga poslala doma. Liječnik nije bio kontaktiran. 


Kod kuće bolovi nisu prestali te je 41-godišnjakinja patila još satima nakon zahvata. Na jedno oko je izgubila vid, dok ga je na drugom oku počela postepeno gubiti.


FOTO: Unsplash
Posve bezazlen kozmetički zahvat pretvorio se u noćnu moru


Sestra žrtve je osudila ponašanje kozmetičarke. Naglasila je kako je u pitanju nesretni slučaj, no da radnica nije naknadno reagirala u skladu s ozbiljnošću situacije. Pomoć nije ponudila te je njenu sestru ostavila samu u bolovima. 


“Mogla ju je barem odvesti na hitnu. Liječnici su rekli da je šteta mogla biti ublažena da je moja sestra došla na vrijeme”, izjavila je. 


Kozmetičarka se nije oglasila na slučaj, no klijentica je obavijestila policiju te je pokrenuta istraga. Nažalost, i dalje se ne zna hoće li se žrtvi vratiti vid. 


Koliko god postupak nadogradnje trepavica nije nikakav bauk niti kompliciran zahvat, uvijek ga provodite samo u provjerenom salonu. Također ako imate bilo kakvih nedoumica, popričajte prije, ali i za vrijeme zahvata sa svojom kozmetičarkom. I zapamtite – postupak nije bolan i ako osjetite da nešto nije kako treba, prekinite postupak.