Koncert na Ljetnoj pozornici

Balašević: Evo mene opet ovdje jer Opatija je – vrh vrhova

Dolores Juretić

Doći u Opatiju uvijek je lijepo, pjevati u Opatiji još ljepše, a pjevati s vama, draga opatijska publiko, je vrh vrhova, rekao je Balašević



OPATIJA Evo me opet. Rekli su da se prave goste treba malo duže čekati i da između dva koncerta treba proći četiri, pet godina. No, ja nisam u godinama kada si mogu priuštiti tako dugo čekanje. Doći u Opatiju uvijek je lijepo, pjevati u Opatiji još ljepše, a pjevati s vama, draga opatijska publiko, je vrh vrhova. Tim je riječima Đorđe Balašević u subotu navečer »otvorio« koncert na prepunoj Ljetnoj pozornici.


Nekoliko kapi kiše što su poškropile liburnijski kraj zasigirno su pomogle da najpoznatiji panonski mornar lakše »zabrodi« među, uglavnom mlađu publiku, koja ga je, očekivano, dočekala s ushitom i zapjevala s njim sve one drage i poznate svevremenske hitove.


Kao topla, prisna i svima draga i poznata priča, teklo je višesatno druženje Balaševića i njegove višegeneracijske publike na koncertu što je održan pod nazivom »Osmjeh se vratio u grad«.




A povratak Balaševića u Opatiju bio je i ovoga puta pun pogodak s obzirom na brojnost publike i živost koju je donio u Opatiju.


Pjesmama je i ovog puta dočarao duh nekih prošlih vremena, ali i svevremensku ljepotu jednostavnosti filozofije života koja traje u njegovim pjesama »Slow motion«, »Lijepe protine kći«, »Crnog labuda«, »Prve ljubavi« i drugih kojima je u subotu nekoliko tisuća onih koji su su se odlučili za dolazak na ovaj koncert  podaren glazbeni doživljaj na granici brendovski prepoznatljive kvalitete.