Korona kuharica

Svi u izolaciji peku banana kruh, a vi isprobajte onaj bez šećera

Mija Dropuljić

Banana_kruh

Banana_kruh

Omiljena slastica u doba korone ima i svoju zdravu verziju.

Ne možete otvoriti niti jednu društvenu mrežu, a da vam negdje ne iskoči kako netko u izolaciji peče banana kruh. Jeste li ga ikad probali? Da jeste znali biste zbog čega svi obožavaju ovu slasticu koja će izvrsno poslužiti za doručak, ali i međuobrok. Otkrili smo recept bez šećera, kako bi vas još manje grizla savjest.


Sastojci


  • 4 zrele banane
  • 80 ml neutralnog ulja, poput suncokretovog ili kosovog
  • 2 čajne žlice cimeta
  • 2 jušne žlice kaše od jabuka (jabuku možete izgnječiti ili izribati)
  • 2 jušne žlice sirupa od datulja ili agavinog sirupa
  • 1 jušna žlica maslaca od badema ili kikirikija
  • 275 g brašna
  • 2 čajne žlice praška za pecivo
  • 100 ml zobenog ili rižinog mlijeka, ali može poslužiti i obično mlijeko

Priprema


  • Kalup za kruh (dužine oko 25 cm) namastite i pobrašnite, a pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva.
  • 3 banane ogulite i zgnječite vilicom.
  • Pomiješajte ulje, cimet, prstohvat soli, jabučnu kašu, sirup, mlijeko i maslac.
  • Dodajte brašno i prašak za pecivo, te smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.
  • Jednu bananu ogulite, podijelite na dva dijela te stavite na vrh kruha.
  • Kruh pecite oko 30 do 40 minuta.