Banana_kruh
Omiljena slastica u doba korone ima i svoju zdravu verziju.
povezane vijesti
Ne možete otvoriti niti jednu društvenu mrežu, a da vam negdje ne iskoči kako netko u izolaciji peče banana kruh. Jeste li ga ikad probali? Da jeste znali biste zbog čega svi obožavaju ovu slasticu koja će izvrsno poslužiti za doručak, ali i međuobrok. Otkrili smo recept bez šećera, kako bi vas još manje grizla savjest.
Sastojci
- 4 zrele banane
- 80 ml neutralnog ulja, poput suncokretovog ili kosovog
- 2 čajne žlice cimeta
- 2 jušne žlice kaše od jabuka (jabuku možete izgnječiti ili izribati)
- 2 jušne žlice sirupa od datulja ili agavinog sirupa
- 1 jušna žlica maslaca od badema ili kikirikija
- 275 g brašna
- 2 čajne žlice praška za pecivo
- 100 ml zobenog ili rižinog mlijeka, ali može poslužiti i obično mlijeko
Priprema
- Kalup za kruh (dužine oko 25 cm) namastite i pobrašnite, a pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva.
- 3 banane ogulite i zgnječite vilicom.
- Pomiješajte ulje, cimet, prstohvat soli, jabučnu kašu, sirup, mlijeko i maslac.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo, te smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.
- Jednu bananu ogulite, podijelite na dva dijela te stavite na vrh kruha.
- Kruh pecite oko 30 do 40 minuta.