Poslovna tajna

Dujmić: Ne smijem komentirati događaje s Nadzornog odbora LRH

Marina Kirigin

Nama je u interesu samo da se dobro radi, a hoće li uprava biti tročlana ili peteročlana i koga će imati u svojoj ekipi, to nas kao strateške partnere ne bi trebalo interesirati - smatra Ivo Dujmić



OPATIJA» Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić nije komentirao opoziv članova Uprave Liburnia Riviera Hotela Darije Skansi i Roberta Ferlana. Ponovio je da kao član Nadzornog odbora, prema poslovniku, ne smije komenirati niti govoriti o tome što se događalo na sjednici Nadzornog odbora. 


   – Kao gradonačelnik dužan sam reći samo da će Grad Opatija kao strateški partner podržati svaku investiciju za povećanje vrijednosti dionica LRH, ali koja ne smije utjecati na investicijski ciklus na Liburniji. Nama je u interesu samo da se dobro radi, a hoće li uprava biti tročlana ili peteročlana i koga će imati u svojoj ekipi, to nas kao strateške partnere ne bi trebalo interesirati – rekao je Dujmić.  

  Drugim riječima, dao je do znanja da i ako dođe do ulaganja LRH u nekretnine u Cavtatu, da će ih Grad podržati ako će to doprinijeti vrijednosti tvrtke, ali nikako ne na uštrb investicijskog ciklusa na Liburniji. 


   Prema investicijskim planovima LRH u petogodišnjem razdoblju od 2011. – 2016. godine planira se uložiti oko 500 milijuna kuna u obnovu i uređenje objekata na Liburniji. To je bilo rečeno za jedne od prvih novinskih konferencija tada nove Uprave najveće hotelske kuće na Kvarneru. Među ostalim, predsjednik Uprave Igor Šehanović tada je rekao da ako bude postojala dobra suradnja s jedinicama lokalne samouprave i okruženjem (što danas gradonačelnik Opatije tvrdi da postoji i kaže »konačno su zapuhali dobri vjetrovi«), da će investicije možda biti i značajnije. U pripremu ove turističke sezone LRH planira uložiti nešto više od 48 milijuna kuna, odnosno oko 6,4 milijuna eura. Najveće investicije su u preuređenje zadnjeg kata hotela Ambasador, nabava mobilnih kućica za autokamp Medveja, rekonstrukcija fasade dva opatijska hotela te nastavak investiranja u brand Remisens.