Dragodid

Suhozid na Kampusu završen prije roka, a fotka je vrh: “Nisu roboti, bolji su od njih!”

P. N.

FOTO/Damir Škomrlj

FOTO/Damir Škomrlj

Umjetnik Darko Fritz u Kampusu Sveučilišta u Rijeci boravi u sklopu programa Vitamin D

Nedavno smo pisali o tome da će susjedstvo Sveučilišni Kampus, jedno od 27 susjedstava Rijeke 2020, uskoro biti obogaćeno novouređenim zelenim površinama. To će ujedno biti i novi umjetnički oblikovani park, a riječ je o hortikulturnoj intervenciji u prostoru “I’ m not a Robot” umjetnika Darka Fritza koji će se ostvariti izgradnjom suhozida i sadnjom nove vegetacije na zapuštenoj površini uz zgradu Građevinskog fakulteta.




E pa upravo se to i dogodilo! Suhozid na Kampusu je završen i prije predviđenog roka o čemu javlja Rijeka2020 putem svog Instagram profila. Objavljena je i fotka novog suhozida koji oblikuje riječi “I’ m not a Robot”. 


“Nisu roboti, bolji su od njih! Završili su suhozid na Kampusu i prije predviđenog vremena! Bravo za udrugu ‘4 grada Dragodid’ i sve uključene u radionicu!”, napisali su kraj objave.


Umjetnik Darko Fritz u Kampusu Sveučilišta u Rijeci boravi u sklopu programa Vitamin D, u okviru programskog pravca 27 susjedstava EPK. Riječ je o programu u kojem umjetnici borave na određenim lokacijama i vrijeme provode uz direktan rad sa stanovnicima otvaranjem tema specifičnih za određenu lokaciju.