Uspješan posao

LRH prodao pet nekretnina: Villu Laurianu kupio Bashkim Kasapolli

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Kasapolli je nekoć živio na Liburniji, a u Lovranu je jedno vrijeme imao svoj ugostiteljski objekt. Potom je 1995. godine otišao u Češku, gdje se nastavio baviti restoraterstvom i turizmom. U poznatom turističkom središtu Karlovy Vary danas je vlasnik hotela i nekoliko restorana



LOVRAN/OPATIJA Atraktivna vila u Lovranu, nekad poznata kao Villa Jadran, a u novije vrijeme je nosila ime Villa Lauriana, na veliko zadovoljstvo svih koji se zalažu za povratak boljih turističkih vremena na ove prostore, konačno će se vratiti ugostiteljstvu i turizmu.


Naime, kako saznajemo, lijepa vila izgrađena 1933. godine je prodana i više nije u vlasništvu Liburnia Riviera Hotela. Objekt uz samo more, preko puta lovranskog hotela »Park«, na putu prema mulu, prema dostupnim informacijama nakon temeljitog preuređenja postat će luksuzni restoran koji će raspolagati i s nekoliko smještajnih jedinica.


Vilu na iznimnoj poziciji, na Šetalištu maršala Tita 59, godinama izvan funkcije, LRH je u više navrata bezuspješno pokušavao prodati i nakon zadnjeg natječaja sklopljen je posao, a prema objavi u okvirima Zagrebačke burze, ugovor o kupoprodaji je sklopljen 3. studenog 2015. godine.


U Lauriani – luksuzni restoran




Novi vlasnik Ville Lauriane je Bashkim Kasapolli, hrvatski državljanin koji se već godinama bavi ugostiteljstvom i turizmom, pa su tako i njegovi planovi da ovaj zanimljiv i nekad vrlo popularan objekt što prije stavi u funkciju. Kasapolli je nekoć živio na Liburniji, a u Lovranu je jedno vrijeme imao svoj ugostiteljski objekt.


Potom je, sada već dosta daleke 1995. godine otišao u Češku, gdje se nastavio baviti restoraterstvom i turizmom. U poznatom gradu Karlovy Vary danas je vlasnik hotela i nekoliko restorana u koje zalaze poznati ljudi, a kako su nam jučer potvrdili izvori bliski ovom ugostitelju, namjera mu je u Villi Lauriani napraviti luksuzni restoran koji će imati i mogućnost smještaja gostiju. Villa Lauriana ima tri etaže te više od 1.000 »kvadrata« korisne površine, a poseban adut joj je prostrana terasa kraj mora, odnosno više od 500 »kvadrata« okućnice.


Opatijski Liburnia Riviera Hoteli su jučer priopćili putem glavnog pravnog savjetnika Željka Borića i da su, osim Ville Lauriane, prodali i Villu Medveja s okućnicom u Medveji, na adresi Medveja bb, te etažu poslovnog prostora u Medveji uz samu prometnicu, na lokaciji gdje je godinama uspješno, posebno u ljetnoj sezoni, radio fast food. Villa Medveja datira iz 1930. godine i ima prizemlje i kat, a ista godina izgradnje se veže i uz spomenuti poslovni prostor.


Također, LRH je uspio prodati i vrlo atraktivan poslovni prostor u Opatiji, nekad restoran Korzo, a danas u njemu, u najbližem susjedstvu hotela Imperial, posluje parfumerija i drogerija. Novog vlasnika je dobilo i jedno manje zemljište u Mošćeničkoj Dragi.


Danica i Splendid »na čekanju«


No, dok jučer nažalost nije bilo moguće dobiti podrobnije informacije o sklopljenim poslovima, jer iz LRH u razumnom roku nije bilo odgovora na novinarska pitanja, iz objavljenog je vidljivo da je pokušaj LRH da javnim pozivom i prikupljanjem ponuda do 1. listopada ove godine pronađe kupce za niz nekretnina, tek djelomično uspio.


Naime, zasad još nije objavljeno jesu li  pronašli kupce za ostale objekte, a najviše ih se nalazi na području Lovrana. Primjerice, između ostaloga za atraktivnu Villu Danicu u Lovranu, za nekadašnju centralnu praonicu rublja LRH u Lovranu, kao niti za bungalove i zemljište uz Villu Magnoliju u Lovranu ili pak za vrlo atraktivan, no danas zapušten kompleks Splendid u Lovranu…