Tko zna, zna

Davor Čebuhar klasičan primjer uspješnog poduzetničkog duha: Hunter maturalni rad, a Furman diplomski

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ



Poduzetnički duh u obitelji Čebuhar nije vidljiv samo u slučaju Davora. Naime, njegov brat Zoran vlasnik je velike automehaničarske radionice, a bavi se i prijevozom, dok je otac Žarko vlasnik pilane u Vratima. Radi se od jutra do mraka, često i praznicima i blagdanima, ovisno o potrebi i upravo to temelj je uspjeha ove obitelji koja je zanimljiva i po tome što je gotovo svim članovima nadimak puno poznatiji od pravog imena. Tako je otac obitelji Željko svima poznat kao Žarko, majku Goranku svi znaju kao Davorku, Davor iz ove naše priče je svima znan kao Dado, a jedino Zoran ima imenu blizak nadimak Zoki.  



– Još mi je pokojni djed Pavle često znao reći da ću u ovoj kući imati kafić pa sam odlučio to i učiniti i to upravo sa željom da sačuvam sjećanja na djeda, a budući da je on bio furman, odlučio sam tako nazvati i kafić te ga i urediti u tom stilu. Tako su na katu, mjestu idealnom za ugodnija druženja, poslovne sastanke i slične aktivnosti, dio interijera stara volovska kola te niz predmeta i alata koje su furmani koristili, a sve je, naravno, uređeno u drvu i ti sa onim starinskim štihom. U prizemlju je peć za pizze i kafić, a vani je terasa s nadstrešnicom.


Posla oko preuređenja bilo je jako puno, jer je riječ o kući izgrađenoj prije 120 godina pa smo morali mnogo toga obnavljati i preuređivati te nakon toga i postavljati interijer koji će sačuvati taj duh prošlosti. Nas četvero radilo je od travnja ove godine i u nepunih šest mjeseci mislim da smo napravli odličan posao, a sretan sam što imam firmu koja se bavi uređenjem interijera jer je to bitno umanjilo vrlo velike troškove, govori Čebuhar dodajući kako su prve reakcije na »Furmana« odlične, ali posao oko preuređenja nije gotov.


Uz autocestu


– Za otvaranje nismo priredili nikakvu feštu, ali ljudi stalno dolaze i ako se ovako nastavi mislim da ćemo raditi odlično. Ljudima se sviđa taj starinski izgled, a svakako nam je prednost što smo smješteni uz sam izlaz Vrata autoceste Rijeka-Zagreb pa vjerujem da će mnogi do nas rado doći na piće, pizzu ili klasične domaće specijalitete kao što su sir, šunka i domaći kruh. Već do svibnja naredne godine uredit ćemo još i prostor s roštiljem, dječje igralište i još jednu vanjsku terasu čime ćemo biti još privlačniji mnogima, a ponudu ćemo, uz pizzu i lazanje, temeljiti ponajviše na autohtonim jelima ovog kraja te roštilju i peki, najavljuje Čebuhar dodajući da pod njegovim rukovodstvom u ugostiteljstvu radi desetak ljudi u »Hunteru« i »Furmanu« a u pilanarstvu i uređenju interijera dvadesetak pri čemu su gotovo svi iz ovog kraja čime itekako bitno pripomaže i razvoju cijelog ovog područja.