Reakcija na vandalski čin

Obersnel reagira na oštećenje automobila BG registracija: To nije Rijeka, vandale treba naći i kazniti!

P. N.

Prije ovog vandalskog čina na tom istom autu našli su jednu sasvim drugačiju poruku / Facebook

Prije ovog vandalskog čina na tom istom autu našli su jednu sasvim drugačiju poruku / Facebook

Nadam se da su vlasnici vozila slučaj prijavili policiji i da će policija strogo kazniti počinitelje. Nije dobro da ovakvi pojedinačni ispadi naruše sliku Rijeke u kojoj ipak većina građana razmišlja posve otvoreno i nikada im ne bi palo na pamet pisati poruke mržnje ili iscrtavati ustaško znakovlje, kaže Obersnel



Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel incident osuđuje.


– Nažalost, u ovakvim situacijama svakome se lako učini da naš grad nije tako tolerantna oaza kakvom ga volimo zamišljati. Osuđujem ovaj čin, a oni koji su to napravili trebali bi se sramiti svojeg postupka i trebali bi biti kažnjeni.


Nadam se da su vlasnici vozila slučaj prijavili policiji i da će policija strogo kazniti počinitelje. Nije dobro da ovakvi pojedinačni ispadi naruše sliku Rijeke u kojoj ipak većina građana razmišlja posve otvoreno i nikada im ne bi palo na pamet pisati poruke mržnje ili iscrtavati ustaško znakovlje. Dapače, uvjeren sam da većina Riječana jednako kao i ja osuđuje ovaj čin.




No, isto tako, moram napomenuti da će ove pojave biti prisutne, negdje rjeđe, negdje češće, sve dok se naše društvo kao cjelina ne odredi, i to posve jasno, o ustaškim simbolima, njihovom značenju u današnjoj Hrvatskoj kao modernoj europskoj zemlji, i dok ne počnemo ne samo strogo kažnjavati počinitelje, nego i educirati prvenstveno mlade ljude o šteti koju cijela naša zemlja trpi kada se tako suludo hvali najtamnijim razdobljem svoje povijesti – kazao je Obersnel.