Adut za jesen

Ljubavna priča iz Slavonije: Nova TV predstavila novu seriju “Zlatni dvori”

Siniša Pavić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

U dramskom projektu Branka Ivande i Dražena Žarkovića ljubav se razvija između likova Ane – »seoske djevojke« i Petra, »mladog bogataša« koje utjelovljuju Katarina Baban i Matko Knešaurek



ZAGREB S Nove TV otkrili su u četvrtak, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, makar djelić onog što na jesen gledateljima donosi nova dramska serija Nove TV radnoga naslova »Zlatni dvori«. Ako je suditi po atmosferi s predstavljanja, za kojeg se okupio skoro pa cijeli glumački postav serijala, čeka nas ugodno druženje u 160 epizoda. Druženje u kojem je u glavnoj ulozi zapravo Slavonija, i to njena pomalo romantizirana i stilizirana verzija u kojoj je i konja i tamburica te dakako pregršt ljubavi pa još protkane humorom.


A Zašto Slavonija? Ili, kako konačno Slavonija!?


– Slavonija je dosta neiskorišteno područje, budući da se kod nas uvijek vrtimo ili oko Zagreba, ili oko Dalmacije. To je područje koje nije dobilo svoj temat dugi niz godina. Otud ideja sa Slavonijom, ta kombinacija Slavonije i Zagreba – uljezi dođu iz Zagreba u Slavoniju, ali največi dio radnje je u Slavoniji – pojasnio nam je kreativni producent i redatelj Dražen Žarković.




Elem, na dan prikazivanja finala uspješnice »Kud puklo da puklo«, Nova TV najavila je novu dnevnu dramsku seriju. Idejni autor projekta je Branko Ivanda, kreativni producent i redatelj Dražen Žarković, autor teksta Branko Ružić i glavni pisac Ivan Delas, direktorica produkcije Sanja Tucman. Glumčku ekipu čini red iskusnih »igrača« poput Milana Štrljića, Jana Kerekeša, Matka Knešaureka, Ecije Ojdanić, Helene Buljan, Marka Torjanca, Duška Valentića, Roberta Kurbaše, Dijane Vidušin, Hrvoja Barišića, Petre Dugandžić, Darka Milasa i Mladena Kovačića. A onda i red novih lica, mladih glumaca i glumica poput Katarine Baban, Petre Kraljev, Luje Kunčevića, Lane Ujević.


A radnja!? Na prvu, čini se klasik, makar se ne otkriva u startu valjda ni deset posto. Bitno je ono da će se glavna ljubavna priča razviti između likova Ane – »seoske djevojke koja na seoskom imanju brine o konjima«, i Petra – »mladog bogataša koji je pošten i dobronamjeran, ali i pomalo vjetropirast, neodgovoran i zaveden sjajem obiteljskog bogatstva«. Anu utjelovljuje osječka glumica Katarina Baban koja bi puk lako mogla osvojit i iznimnom vještinom jahanja, dok je Petar zagrebački glumac Matko Knešaurek.