
Foto: Vedran Karuza
Ne zaboravite naručiti svježe pečenu pogaču koja miriše na djetinjstvo!
povezane vijesti
Ako tražite restoran u Rijeci gdje janjetina zauzima posebno mjesto na stolu, Bistro Paris na Trsatu je adresa koju ne smijete zaobići. Ovaj kultni restoran koji već dugi niz godina čuva tradiciju domaće kuhinje, pravi je mamac za sve koji vole sočne, mirisne i bogate okuse janjetine.
Sporo pečena janjeća koljenica u Parisu prava je zvijezda, uz meso toliko mekano da se odvaja vilicom, osigurat će vam zalogaj koji se topi u ustima. Uz porciju ćete dobiti i kupus salatu te sezonsko povrće koje je u našem slučaju, bio mladi luk.
Sporo pečena janjeća koljenica
Iskustvo koje se pamti
Za ljubitelje tradicionalnih okusa, janjetina pod pekom je iskustvo koje se pamti. Dugotrajna priprema daje mesu poseban, dimljeni štih i sočnost koja se rijetko gdje može doživjeti. Ovdje se njeguje kult domaćeg i sezonskog, pa je svaki tanjur priča za sebe.
Nezaobilazan prilog uz tradicionalno pripremljeno janjetinu su hrskavi pekarski krumpiri i sezonska salata za potrebnu dozu dnevnih vitamina.
Ako volite žlicom zahvatiti nešto konkretno, tu je janjeći gulaš. Gust, aromatičan i bogat komadima janjetine… što više dodati, osim da treba isprobati!
Posebnost gulašu pružaju pljukanci i i sir pa vjerujemo da će domaća istarska tjestenina u kremastom umaku od janjetine, obogaćena sirom, zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.
Janjetina pod pekom
Janjeći gulaš
Opuštena atmosfera i obilne porcije
Za one koji žele nešto hrskavo, pohana janjetina prava je poslastica: izvana zlatno-smeđe, iznutra sočne i nježne.
Poslužena uz kelj na padelu i poriluk, pružit će savršenu aromu okusa, a pogotovo ako uz jelo naručite svježe pečenu pogaču koja miriše na djetinjstvo.
Atmosfera u Bistrou Paris je opuštena, a porcije su obilne, pa tako nije ni čudo da se vikendom traži stol više jer ovdje se zaista jede srcem i uživa u svakom zalogaju.
Ako ste gladni dobre janjetine, znate smjer – šarmantni Bistro Paris na Trsatu čeka vas s tanjurom punim okusa koje nećete zaboraviti!
Pohana janjetina
*Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Bistro Paris.