Zdrav desert

Proteinski muffini s limunom i kremastim punjenjem od svježeg sira

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Mekani, sočni i puni proteina, idealan su snack za sve koji paze na prehranu

Ako tražite međuobrok koji je ukusan, zasitan i pritom hranjiv – ovi proteinski muffini savršen su izbor.


Bez rafiniranog šećera, s obiljem proteina i zdrave energije, mogu biti odlična zamjena za klasične kolače, a zahvaljujući limunasto-svježem punjenju od krem sira postaju i pravi mali desertni užitak.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Muffin Break UK (@muffinbreakuk)



Sastojci:


Za tijesto:


  • 180 g zrnatog sira
  • 3 jaja
  • ½ žličice stevije
  • 50 g kokosovog ulja (otopljenog)
  • 20 g chia sjemenki
  • 45 g kokosovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo

Za punjenje:


  • 50 g krem sira
  • 1 žlica limunovog sokaStevija po želji
  • Prstohvat kurkume (po želji, za ljepšu boju)

Priprema:


Prvo pripremite punjenje: krem sir, limunov sok, steviju i kurkumu dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku kremu. Stavite je u hladnjak da se stisne.


U drugoj posudi pomiješajte jaja i posni sir. Za glatku teksturu najbolje je koristiti štapni mikser. Umiješajte steviju i otopljeno kokosovo ulje, pa dodajte chia sjemenke i dobro promiješajte.


U smjesu prosijte kokosovo brašno i prašak za pecivo, pa sve sjedinite u čvrsto tijesto. U kalupe za muffine stavite polovicu smjese i u sredini svakog napravite malu udubinu. U udubinu stavite žličicu pripremljenog punjenja, pa preko toga rasporedite ostatak tijesta. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25–30 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostavite muffine da se malo ohlade prije nego ih izvadite iz kalupa – i uživanje može početi!


Ovi muffini idealni su za ponijeti na posao, kao međuobrok nakon treninga ili kao zdrav desert uz kavu. Bogati su proteinima zahvaljujući posnom siru i chia sjemenkama, a kokosovo brašno i ulje daju im finu, laganu aromu.