Novi zaplet

Novca neće biti bez lex Agrokora: Odluka o sudbini koncerna još uvijek u rukama – Ivice Todorića!

Jagoda Marić

Foto Slavko Midzor / PIXSELL

Foto Slavko Midzor / PIXSELL

Kako doznajemo on se po tom još uvijek koleba, tako da do kraja tjedna vjerojatno neće biti pokretanja lex Agrokora i blokada tvrtke nastavit će se i u sljedećem tjednu



Odluka o tome što će biti s Agrokorom na kraju je još uvijek u rukama vlasnika i predsjednika uprave Ivice Todorića, koji će morati odlučiti je li spreman zatražiti uvođenje izvanredne uprave u tu tvrtku, kako to predviđa Vladin zakon.


Čini se da je ipak zaštita, koju taj zakon daje kreditu koji bi se trebao dati za likvidnost, razlog zbog kojeg i financijski kreditori i dobavljači žele njegovu primjenu.


aime, kako doznajemo  novi je glavni direktor  za restrukturiranje Antonio Alvarez III blizu dogovora s vjerovnicima oko isplate kredita za likvidna sredstva, no da bi ih netko u sadašnjem trenutku prezaduženosti dao, treba jamstvo da će ih kasnije moći i naplatiti. 




To je pak zakonski moguće jedino kroz zakon kojeg Vlada priprema i Sabor bi trebao usvojiti već danas.


Tako se čini da je plan A, dogovor vjerovnika i dobavljača, osigurati da blokade ne postanu masovne, a da će ipak oporavak Agrokora ići kroz plan B odnosno primjenu Lex Agrokora.


No, taj potez morat će povući Todorić kao predsjednik uprave i morat će, kad zakon stupi, na snagu zatražiti izvanrednu upravu.