Čudesna voćka

Mousse od čokolade i avokada savršeno je baršunast užitak!

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zdravo i ukusno

Čokoladni mousse od avokada nije zvuči kao nešto što na prvu djeluje kao sjajan desert. Više zvuči kao još jedan pokušaj uništavanja deserta zdravim sastojcima. Međutim, zreli avokado uistinu je odlična baza za čokoladni mousse.


Budući da se radi o voću itekako bogatom masnoćom, što je velika rijetkost, avokado daje osjećaj maslaca koji se lijepo stapa s čokoladom, savršeno imitirajući klasični čokoladni mousse. Sve u svemu, ovo je izvrsna alternativa koju morate imati u svom arsenalu recepata za brze deserte!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Arman Liew (@thebigmansworld)



Sastojci:


  • 2 zrela avokada, srednje veličine
  • 35 g kakaa u prahu
  • 60 ml kokosovog mlijeka
  • 85 g meda
  • Prstohvat soli


Priprema:


Prerežite avokado na pola, pažljivo izvadite košticu i maknite kožu. Narežite kremasto zeleno meso na četvrtine. Dodajte četvrtine avokada, kakao prah, kokosovo mlijeko, med i sol u multipraktik.


Miješajte dok sve ne postane glatko. Kada je gotovo trebalo bi izgledati gusto i kremasto. Žlicom rasporedite u 2-4 zdjelice za posluživanje. Uživajte odmah ili ohladite u hladnjaku za čvršću konzistenciju.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli mykitchen_videos (@mykitchen_new)



Koristite samo zreli avokado. Zrelost je presudna za postizanje te svilenkasto-glatke teksture. Poigrajte se s okusom. Kakao prah može varirati u jačini okusa, stoga se nemojte bojati dodati više ili manje prema ukusu. Ohladite u hladnjaku za savršenu konzistenciju.


Zasićena masnoća u kokosovom mlijeku očvrsne na nižim temperaturama. Ovaj prirodni učinak učvršćivanja vašem će desertu dati teksturu poput pjene. Ako više volite konzistenciju poput pudinga, preskočite hlađenje.