
Foto: iStock
Duljina pripreme ovog jela ovisit će o vrsti leće
povezane vijesti
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema, 45 min kuhanje
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 250 g leće
- 150 g kratke tjestenine tipa fusili
- 1 režanj češnjaka
- 120 g cherry rajčica
- maslinovo ulje
- ružmarin, sol
PRIPREMA: Duljina pripreme ovog jela ovisit će o vrsti leće. Ako se odlučite za smeđu leću, prije kuhanja mora se namočiti 5 do 6 sati, ako se odlučite na narančastu, namakanje neće biti potrebno.
Leću skuhati, a zatim nastaviti s pripremom jela. U posudi zagrijati ulje i dodati češnjak u komadu, zatim dodati nasjeckane cherry rajčice. Pirjati nekoliko minuta dok rajčice ne omekšaju. Rajčice zgnječiti vilicom, dodati leću i podliti s pola litre vode, posoliti. Kada zakuha odvojiti nekoliko kutljača “maneštre”.
Ostatak izraditi štapnim mikserom te u dobivenu tekućinu ubaciti tjesteninu. Kada je tjestenina popila većinu tekućine podliti juhom od leće koju ste ranije odvojili. Kušati i prema potrebi dodati još soli. Na kraju začiniti nasjeckanim svježim ružmarinom i maslinovim uljem.