RECEPT

Ukusni fusili s lećom uz cherry rajčice

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Duljina pripreme ovog jela ovisit će o vrsti leće

TEŽINA: jednostavno


VRIJEME: 10 min priprema, 45 min kuhanje


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • 250 g leće
  • 150 g kratke tjestenine tipa fusili
  • 1 režanj češnjaka
  • 120 g cherry rajčica
  • maslinovo ulje
  • ružmarin, sol

PRIPREMA: Duljina pripreme ovog jela ovisit će o vrsti leće. Ako se odlučite za smeđu leću, prije kuhanja mora se namočiti 5 do 6 sati, ako se odlučite na narančastu, namakanje neće biti potrebno.


Leću skuhati, a zatim nastaviti s pripremom jela. U posudi zagrijati ulje i dodati češnjak u komadu, zatim dodati nasjeckane cherry rajčice. Pirjati nekoliko minuta dok rajčice ne omekšaju. Rajčice zgnječiti vilicom, dodati leću i podliti s pola litre vode, posoliti. Kada zakuha odvojiti nekoliko kutljača “maneštre”.


Ostatak izraditi štapnim mikserom te u dobivenu tekućinu ubaciti tjesteninu. Kada je tjestenina popila većinu tekućine podliti juhom od leće koju ste ranije odvojili. Kušati i prema potrebi dodati još soli. Na kraju začiniti nasjeckanim svježim ružmarinom i maslinovim uljem.