Jednostavan recept

Predlažemo pikantne špagete, alternativu klasičnom jelu “aglio, olio e peperoncino”

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Rapsodija okusa gotova za pola sata!

TEŽINA: jednostavno


VRIJEME: 10 min priprema, 15 min kuhanje


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • 360 g špageta
  • 120 g tvrdog ovčjeg sira
  • 1 mali stručak peršina
  • 1 crvena papričica
  • 1 režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol

PRIPREMA: Ovaj recept je alternativa klasičnom receptu “aglio, olio e peperoncino”. Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete “al’ dente”. Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršin, češnjak i papričicu.


Staviti u posudicu češnjak i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju. Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti. U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati.


Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršin. Poslužiti odmah.