
Foto: iStock
Rapsodija okusa gotova za pola sata!
povezane vijesti
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema, 15 min kuhanje
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 360 g špageta
- 120 g tvrdog ovčjeg sira
- 1 mali stručak peršina
- 1 crvena papričica
- 1 režanj češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
PRIPREMA: Ovaj recept je alternativa klasičnom receptu “aglio, olio e peperoncino”. Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete “al’ dente”. Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršin, češnjak i papričicu.
Staviti u posudicu češnjak i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju. Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti. U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati.
Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršin. Poslužiti odmah.