Novosti u gastro svijetu

Anastasiia je u Rijeci ostvarila svoj slatki san. Zavirile smo u šarmantni ‘Cream and Dream’

Sanda Milinković, Lucija Sučić

Foto: Lucija Sučić

Foto: Lucija Sučić

Najromantičniji mjesec u godini pokazao nam se idealnim za razgovor sa slastičarkom koja je pripremila prigodnu valentinovsku ponudu

Ukrajinka Anastasiia Syrovatka u Hrvatsku je stigla prije tri godine, a u Rijeku se doselila s dečkom iz Rovinja.


I upravo je ovdje odlučila slijediti svoje srce i ostvariti svoj slatki san pa je, zajedno sa sestrom, početkom godine otvorila ‘Cream and Dream’, šarmantni cafe prepun slastica.


Nakon što je radila u restoranu hotela pa nakon njegova zatvaranja zbog kraja sezone i u poznatom fast-food lancu, slastičarka Anastasia je, stigavši u Rijeku, zaključila da je vrijeme idealno za pokretanje vlastitog biznisa u kojem do izražaja može doći njezina kreativnost, umjetnost i ljubav prema izradi kolača.


Smješten na Korzu, ‘Cream and Dream’ može se pohvaliti ugodnim ambijentom u kojem glavnu riječ vode torte i muffini, ali i slani zalogaji prikladni za različita nepca.


Najromantičniji mjesec u godini pokazao nam se idealnim za razgovor s Anastasijom koja je pripremila prigodnu valentinovsku ponudu u kojoj dominiraju postojani okusi, crvena boja, srca i – strast utkana u svaki slasni griz.





Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Life Novi list (@life_novi_list)



Red velvet muffini


“Prigodno smo pripremili red velvet muffine i torte s malinom i kremom od sira”, opisuje Anastasia valentinovsku ponudu, dodajući da se unutar standardne ponude lokala mogu isprobati muffini od limuna s kremom od sira, ukrajinski specijalitet torta Napoleon, ali i različite vrste torti po narudžbi za različite obljetnice, od rođendana do vjenčanja.


Anastasia kaže da su joj najpopularnije slastice torta Napoleon od pistacija, cupcake od limuna i cake pops za djecu.


Priznaje da je vrlo zadovoljna odazivom naših sugrađana koji su prepoznali njezine slastice, ali priznaje da jedva čeka ljepše dane da bi u potpunosti iskoristili potencijal terase.





Napoleon torta, tiramisu…


Njezin meni mijenja se svaka dva tjedna pa su na otvorenju dominirale drugačije torte, one sa biskvitom, šumskim voćem i čokoladom.


Svakih petnaestak dana ideja joj je izložiti nešto novo ne bi li otkrila što ljudi najviše vole, a otkriva i da joj je nakon Napoleon torte hit postao tiramisu kojeg su gosti odlično prihvatili.


Osim u slatkom, kod nasmijane Anastasie može se uživati i u slanim zalogajima pa su tako na meniju sendviči od svježe tune, avokada i lososa.


Cijene muffina kreću se od tri eura, manje torte su 15 eura, a veće (od kilograma) su 25 eura.