![Foto: Lucija Sučić](https://www.novilist.hr/wp-content/uploads/2025/02/collage-11-717x478.jpg)
Foto: Lucija Sučić
Najromantičniji mjesec u godini pokazao nam se idealnim za razgovor sa slastičarkom koja je pripremila prigodnu valentinovsku ponudu
povezane vijesti
Ukrajinka Anastasiia Syrovatka u Hrvatsku je stigla prije tri godine, a u Rijeku se doselila s dečkom iz Rovinja.
I upravo je ovdje odlučila slijediti svoje srce i ostvariti svoj slatki san pa je, zajedno sa sestrom, početkom godine otvorila ‘Cream and Dream’, šarmantni cafe prepun slastica.
Nakon što je radila u restoranu hotela pa nakon njegova zatvaranja zbog kraja sezone i u poznatom fast-food lancu, slastičarka Anastasia je, stigavši u Rijeku, zaključila da je vrijeme idealno za pokretanje vlastitog biznisa u kojem do izražaja može doći njezina kreativnost, umjetnost i ljubav prema izradi kolača.
Smješten na Korzu, ‘Cream and Dream’ može se pohvaliti ugodnim ambijentom u kojem glavnu riječ vode torte i muffini, ali i slani zalogaji prikladni za različita nepca.
Najromantičniji mjesec u godini pokazao nam se idealnim za razgovor s Anastasijom koja je pripremila prigodnu valentinovsku ponudu u kojoj dominiraju postojani okusi, crvena boja, srca i – strast utkana u svaki slasni griz.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Red velvet muffini
“Prigodno smo pripremili red velvet muffine i torte s malinom i kremom od sira”, opisuje Anastasia valentinovsku ponudu, dodajući da se unutar standardne ponude lokala mogu isprobati muffini od limuna s kremom od sira, ukrajinski specijalitet torta Napoleon, ali i različite vrste torti po narudžbi za različite obljetnice, od rođendana do vjenčanja.
Anastasia kaže da su joj najpopularnije slastice torta Napoleon od pistacija, cupcake od limuna i cake pops za djecu.
Priznaje da je vrlo zadovoljna odazivom naših sugrađana koji su prepoznali njezine slastice, ali priznaje da jedva čeka ljepše dane da bi u potpunosti iskoristili potencijal terase.
Napoleon torta, tiramisu…
Njezin meni mijenja se svaka dva tjedna pa su na otvorenju dominirale drugačije torte, one sa biskvitom, šumskim voćem i čokoladom.
Svakih petnaestak dana ideja joj je izložiti nešto novo ne bi li otkrila što ljudi najviše vole, a otkriva i da joj je nakon Napoleon torte hit postao tiramisu kojeg su gosti odlično prihvatili.
Osim u slatkom, kod nasmijane Anastasie može se uživati i u slanim zalogajima pa su tako na meniju sendviči od svježe tune, avokada i lososa.
Cijene muffina kreću se od tri eura, manje torte su 15 eura, a veće (od kilograma) su 25 eura.