Prepoznajete li se?

Uobičajene greške zbog kojih je vaša kuhinja uvijek u neredu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Uz male promjene do potpunog reda

Kuhinja je često prostorija u kojoj se nered najlakše stvori. Razlog zašto kuhinja može izgledati neuredno i kaotično ne mora uvijek biti gomilanje prljavog posuđa i rabljenog kuhinjskog pribora.


Postoje neke vrlo jednostavne pogreške koje mogu brzo stvoriti vizualni kaos a uz neke pametne trikove možete u tren oka organizirati svoju kuhinju. Evo što možda činite krivo.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Design Living Interiors (@designlivinginteriors)



Previše stvari na radnoj površini


Najčešća greška zbog koje nam kuhinja izgleda neuredno je kada na radnoj ploči ima previše stvari. Pokušajte ondje pohraniti samo kuhinjske aparate, daske za rezanje itd. koje redovito koristite.


Sve ostalo uredno pospremite u kuhinjske ormariće, ladice ili smočnicu. Najbolje je odmah razvrstati i zbrinuti neispravne uređaje ili pokvarene stvari. Predmeti koji se rijetko koriste mogu se, primjerice, preprodati i online.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Zoe Hailey (@zola28scraps)



Prostor za pohranu nije pravilno iskorišten


To što je radna površina puna nepotrebnih stvari najčešće je zato što se skladišni prostor u ladicama, kuhinjskim ormarićima ili policama ne koristi kako treba. Najbolje je isprazniti jedan po jedan ormar ili ladicu i razvrstati stvari u njima. Vidjet ćete koliko je prostora zapravo još slobodno.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Amy Cross🍓 #strawberriesinajar (@thecrosslegacy)



Nema reda u hladnjaku


Hrana koja je nasumično sortirana i spremljena ne samo da zauzima puno prostora, već izgleda i prilično kaotično. Zato napravite red u hladnjaku s organizatorima i kutijama i posložite ih kako treba.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Kelly Richardson Scholes (@kelly_scholes_realtor)



Previše posuđa pri kuhanju


Koristite li nekoliko tava, lonaca i ostalog pribora čak i za najjednostavnija jela? Tada ne samo da koristite previše posuđa pri kuhanju, već imate i pravi nered na radnoj površini koju morate oprati i pospremiti nakon pripreme.


Prije kuhanja razmislite o svim koracima u glavi i pripremite kuhinjski pribor koji vam je potreban. Tave, lonci i kuhače često se mogu koristiti nekoliko puta. Jednostavno ih kratko isperite čistom vodom, osušite i možete ih koristiti za sljedeći korak.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Noir Designs (@noirdesigns_designstudio)



Ne pospremite za sobom odmah


Brzo brisanje radnih ploča, usisavanje poda i čišćenje hladnjaka, sve su to radnje koje ako poduzmete odmah nakon pripreme obroka, donose prijeko potreban red u vašu kuhinju. Obećavamo da sve ovo neće trajati duže od 5 minuta. Jer ako svaki dan odvojite ovo kratko vrijeme, vaša kuhinja će biti organizirana i uredna.