Zavodljiva verzija klasika

Tiramisu s jagodama i bijelom čokoladom učinit će praznik ljubavi posebno romantičnim

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Slasno i dan poslije!

Tiramisu je već desetljećima simbol profinjenog užitka, a njegova kremasta tekstura i bogati okusi čine ga savršenim desertom za romantične trenutke. No, kada mu dodamo jagode, dobivamo posebnu, svježiju i zavodljiviju verziju ovog klasika – idealnu za Valentinovo.


Jagode, poznate kao voće ljubavi, donose dašak slatke kiselkaste svježine koja savršeno balansira bogatstvo kreme i aromu kave. Osim što su neodoljivo ukusne, jagode simboliziraju strast i romantiku, zbog čega je upravo ova kombinacija savršeni završetak posebne večere u dvoje.



Sastojci:


  • 480 ml vrhnja za šlag
  • 225 g krem sira
  • 115 g mascarpone sira
  • 255 g bijele čokolade za kuhanje, otopljene i ohlađene
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 pakiranja piškota (oko 85 g svako, ukupno 170 g)
  • 160 ml soka od naranče
  • 600 g jagoda, narezanih

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli LANA YESZHANOVA 🧁 (@lana_yes)



Priprema:


U velikoj zdjeli miksajte vrhnje dok se ne formiraju mekani vrhovi. U drugoj zdjeli pomiješajte sireve i miješajte dok ne postane pahuljasto. Umutite ohlađenu čokoladu, polovicu količine šećera u prahu i vaniliju. Potom umiješajte pripremljeni šlag. Premažite polovicu piškota polovicom soka od naranče i rasporedite u kalup.


Premažite s pola smjese sira i pospite polovicom jagoda. Premažite preostale piškote preostalim sokom od naranče i rasporediti preko jagoda. Nježno umiješajte preostali šećer u preostalu smjesu krem sira i umiješajte preostali šlag. Raširite po piškotama. Po vrhu stavite preostale jagode. Ohladite dobro prije posluživanja. I ova verzija tiramisua, baš kao i klasična, treba dosta vremena da se ohladi u hladnjaku jer to omogućuje sastojcima da se stvrdnu i da se okusi deserta potpuno razviju. Isplati se čekati!