Kava kao slastica, zašto ne?

Affogato s pistacijom fantastičan je twist klasičnog talijanskog deserta

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Sladoled od vanilije, espresso, pistacija...

Znate li što je affogato? Radi se o sjajnoj kombinaciji kave i sladoleda, a izmislili su ga tko drugi nego Talijani. Dobar affogato se originalno pravi s izvornim gelatom od vanilije i vrućom dozom finog espressa.


No budući da je pistacija trenutno u trendu, ponajviše zbog popularizacije čokolada s ovim fantastičnim orašastim plodom, zašto ju ne bi iskoristili za jedan sasvim originalan affogato?


Ovaj recept koristi i cijele pistacije i kremu od pistacije.


Taj kremasti baršunasti namaz napravljen od pistacija, mlijeka i šećera izvrstan je i za dodavanje u smoothie, izradu deserata ili kao preljev za voćne salata.


Ali ovaj put savršeno će se spojiti sa šalicom kave.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Desiderio Café (@desideriocafe)



Sastojci:


  • 2 kuglice sladoleda od vanilije
  • 1-2 žličice kreme od pistacija
  • 1 šalica espressa
  • 5-8 nasjeckanih pistacija

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli @travelfood181



Priprema:


Pistacije grubo nasjeckajte. Unutrašnjost šalice premažite kremom od pistacija i potom stavite tanki sloj kreme na rub. Potom rub šalice umočite u nasjeckane pistacije koje će se primiti za kremu. U šalicu stavite sladoled te s pomoću lopatice ili žlice držite sladoled na jednoj strani šalice i u isto vrijeme u drugu stranu ulijte espresso. Samo malo pomiješajte i uživajte!