Savršen ručak petkom

Donosimo recept za neodoljive punjene srdele

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ocijediti i poslužiti s kruhom!

TEŽINA: Srednje


VRIJEME: 30 min


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • 800 g srdela
  • 3 jaja
  • žlica ribanog sira
  • krušne mrvice
  • brašno
  • režanj češnjaka
  • manja vezica peršine
  • nekoliko listića mente
  • ulje, sol i papar

PRIPREMA: Srdelama skinuti ljuske, glave i izvaditi kost.


Oprati ih i posušiti. Nasjeckati peršin, mentu i češnjak te pomiješati u posudici s jajima, žlicom ribanog sira i toliko krušnih mrvica dok ne dobijete gustu smjesu.


Posoliti i popapriti. Dobivenom smjesom puniti srdele. Svaku zatvoriti, uvaljati u brašno i pržiti od 5 do 6 minuta u vrućem ulju.


Ocijediti i poslužiti s kruhom.