Recept

Malo novca za puno okusa: isprobajte malo drugačiju musaku

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Prije posluživanja posuti peršinom!

TEŽINA: Jednostavno


VRIJEME: 80 min


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • 500 g mljevenog mesa (po želji)
  • 500 g krumpira
  • 300 g pelata
  • 1/2 kapule
  • ulje
  • 2 žlice svježeg sjeckanog peršina
  • sol, papar
  • 50 g maslaca
  • 30 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 2 jaja

PRIPREMA: Na malo ulja popržiti na kockice narezanu kapulu.


Kada kapula omekša, ubaciti meso i neprestano miješajući dinstati dok tekućina ne ispari. Dodati zgnječene pelate i čašu vode te začiniti solju i paprom. Kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta.


Krumpir oguliti i narezati na kocke te ubaciti u meso.


Kuhati dok krumpir ne omekša. Kušati i po želji još začiniti.


U posudi pomiješati mlijeko, jaja i brašno. Maslacem dobro namastiti vatrostalnu posudu i po njoj rasporediti meso i krumpir.


Preliti smjesom jaja i mlijeka, posoliti i peći 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Prije posluživanja posuti peršinom.