Foto: iStock
Prije posluživanja posuti peršinom!
povezane vijesti
TEŽINA: Jednostavno
VRIJEME: 80 min
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 500 g mljevenog mesa (po želji)
- 500 g krumpira
- 300 g pelata
- 1/2 kapule
- ulje
- 2 žlice svježeg sjeckanog peršina
- sol, papar
- 50 g maslaca
- 30 g brašna
- 500 ml mlijeka
- 2 jaja
PRIPREMA: Na malo ulja popržiti na kockice narezanu kapulu.
Kada kapula omekša, ubaciti meso i neprestano miješajući dinstati dok tekućina ne ispari. Dodati zgnječene pelate i čašu vode te začiniti solju i paprom. Kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta.
Krumpir oguliti i narezati na kocke te ubaciti u meso.
Kuhati dok krumpir ne omekša. Kušati i po želji još začiniti.
U posudi pomiješati mlijeko, jaja i brašno. Maslacem dobro namastiti vatrostalnu posudu i po njoj rasporediti meso i krumpir.
Preliti smjesom jaja i mlijeka, posoliti i peći 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Prije posluživanja posuti peršinom.