Zamamni okusi

Grillani sendvič sa sušenim rajčicama uvijek je dobra ideja

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Ljubav na prvi griz!

Volimo sendviče, a još kad su topli…


Ovaj nam je uzeo pažnju, a napravljen je sa sourdough kruhom (iako možete koristiti i obični), sušenim rajčicama, špinatom, kremastim sirom i bosiljkom.


Svaki od okusa idealno se slaže s drugim – što da kažemo osim ljubav na prvi griz!


Sastojci


  • 2 kriške sourdough kruha (ili običnog)
  • sir
  • 3 žlice pirjanog špinata
  • 2 žlice sušenih rajčica
  • 2 komadića maslaca
  • ¼ žličice soli sa češnjakom

Priprema


Na jednu krišku kruha stavite sir, špinat i sušene rajčice. Dodajte ostatak sira i gornji komad kruha.


Vanjski dio sendviča premažite maslacem i pospite aromatičnom solju sa češnjakom.


Sendvič stavite u zagrijanu tavu u kojoj se prethodno otopio maslac i pecite na srednjoj vatri, okrećući ga dok obje strane ne porumene i dok se sir ne otopi.


Maknite s vatre i ostavite minutu-dvije prije posluživanja.