15 minuta pripreme

Rižoto s radičem i gorgonzolom odličan je ručak za dane kada nemate vremena puno kuhati

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Jednostavno jelo koje će vas učiniti sitima!

Pripremili smo poseban recept za užurbane dane u kojima dolazite kući s posla gladni, a volju za kuhanjem ste izgubili po putu.


Rižoto s radičem i gorgonzolom skuhat će se za svega 25 minuta, što vam daje dovoljno vremena da malo dođete k sebi i u miru uživate u ukusnom ručku.


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • l500 ml povrtnog temeljca
  • 360 g riže carnaroli
  • 300 g crvenog radiča
  • 100 g gorgonzole
  • 70 g oraha
  • pola kapule
  • maslinovo ulje, sol

PRIPREMA:


Radič oprati i narezati na trakice. Kapulu nasjeckati na kockice.


Na 2 do 3 žlice maslinova ulja popržiti kapulu, zatim dodati rižu i lagano je tostirati. Podliti toplim povrtnim temeljcem.


Kada tekućina ispari dodati narezani radič, prekriti temeljcem i kuhati 15-ak minuta, povremeno miješati i po potrebi dodati još temeljca.


Kad je riža skoro kuhana maknuti s vatre i umiješati gorgonzolu narezanu na kockice. Ako je potrebno podliti s još temeljca.


Poslužiti odmah posuto s malo grubo narezanih oraha. S obzirom na to da je gorgonzola slana, jelo ne treba dodatno soliti.