Jednostavno, a fino

Recept za neodoljive lazanje s ricottom i špinatom

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Zamijenite tradicionalne lazanje za nešto drugačiju verziju

Ako se samo malo odmaknete od klasičnog recepta za lazanju, dobit ćete eksploziju okusa u obliku verzije s ricottom i špinatom.


Za pripremu vam treba samo 25 minuta, a nakon 40 minuta pečenja, dobit ćete savršen okus novih vam omiljenih lazanja.


Dobar tek 🙂


SASTOJCI ZA 6 OSOBA:


  • 250 g tjestenine za lazanje
  • 0,5 l mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 500 g očišćenog svježeg špinata
  • 350 g sira ricotta
  • 100 g naribanog parmezana
  • 200 g mozzarelle
  • muškatni oraščić
  • sol, papar

PRIPREMA:


Za ovo jelo možete koristiti i lazanje koje se ne moraju prethodno kuhati.


Prvo pripremite umak bešamel. Na maslacu popržiti brašno, dodati toplo mlijeko, pustiti da zakuha i začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. U duboku tavu staviti malo posoljene vode, staviti špinat, poklopiti i kuhati dok ne omekša.


Špinat dobro ocijediti rukama i narezati.


Tako pripremljen špinat pomiješati s ricottom, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.


Na dno namašćene posude za pečenje složiti red tjestenine, premazati smjesom od špinata, pokapati bešamelom, staviti malo mozzarelle narezane na ploške i posuti parmezanom.


Slagati dok ne potrošite sve sastojke. Posljednji red neka bude smjesa od špinata, mozzarelle, bešamela i parmezana.


Peći 30-ak minuta na 200 stupnjeva. Ako želite biti sigurni da će se tijesto skuhati, pecite 20-ak minuta prekriveno folijom, a onda još desetak bez folije.